9 Mart 2015 Pazartesi

Saç Boyama : Nevacolor Akaju Bakır

Herkese merhabalar!
Evet yine ben, düzenli yazma alışkanlığı edineceğini uman ancak gerçekleştiremeyen ben. Neden diye soracak olursanız; blogum bana özel olan bir alan ve mutlu olduğum, yazmak istediğim, verimli olabileceğim zamanlarda yazmak istiyorum. Mailimden soru sormak için ulaşanlar oluyor, burdan onlara da teşekkür ederim.

Küçük bir girişten sonra gelelim asıl konumuza; Saç Boyamak! Saç boyamak saçlarımı yaktığımdan bu yana benim korkarak baktığım bir işlem olsa da arkadaşlarımın saçlarını boyuyorum ve onların benim gibi benzer hataları yapmamaları için yardımcı olmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde de bir arkadaşım(Canancımmm) saç renginden sıkılmış, benimde bu işlerle ilgilendiğimi biliyor az çok bana ulaştı. Ne renk yapayım, nasıl yapayım derken, kendimizi boya standı önünde bulduk.


Canan'ın ten rengi orta buğday, benden fikir isteyince Nevacolo katoloğunda gördüğüm Akaju Bakır renginin ona çok yakışacağını düşündüm. İsminde bakır geçiyor diye açık-sarımtrak bakırlar gelmesin aklınıza oldukça koyu bir renk akaju bakır. Birde sıcak çikolata gibi hemen hemen herkese gidebilecek renkler vardı aklımda(boyayı almaya gitmeden önce) ama farklı bir renk olsun istedik sonradan, Canan' da akaju bakır rengini beğenince aldık üç kutu Nevacolor. Hidrojen peroksitleride kolestondan seçtim.


Nevacolor saç boyaları ucuz olmasına rağmen beni kalite olarak şaşırtan ürünlerdendir. Ev arkadaşımın saçlarında yaklaşık beş defadır Nevacolor'un farklı kızıl tonlarını denedik, hepsinden de çok memnun kaldık. Boyaları 3 lira gibi bir fiyata sıvı peroksitleri de 1 liraya alıyoruz. Bir öğrenci için oldukça hesaplı oluyor ^.^


İşte arkadaşımın eski saç rengi ve saç şekli. Zemin sıcak çikolata ve saç uçlarında sarı balyaj var. Bu fotoğrafta saç rengi olduğundan çok daha hoş çıkmış ancak arkadan elimde başka bir fotoğraf olmadığı için temsili olarak bunu koymak istedim.

İşte Nevacolor Akaju Bakır rengi ile boyandıktan sonra ki hali de bu şekilde. Güneşte kızıllığı ağır basan yer  yer kahvelerinde bulunduğu bir kestane rengi diye tanımlayabilirim. Canan'ın saçlarında beyazda oldukça vardı, onları da güzel kapattı. Gelmişken saçlarını düzleştirdik, inanır mısınız 3 saat filan uğraştım. Ancak bu kadar düzleyebildim, saç telleri çok kalın ve genel olarak çok gür ( maşallah diyelim). İyi uğraştırdı beni :)

Son olarak hep birlikte bir fotoğrafımızı koyayım da hatıra olsun.



Biz sonuçtan memnun kaldık. Ya siz rengi beğendiniz mi? 



1 yorum :