2 Temmuz 2015 Perşembe

Burt's Bees - Limon Yağı İçeren Tırnak Eti Bakım Kremi / Kuru Tırnak Etlerine Çözüm mü?

Merhaba arkadaşlar.

Klasik başlangıcımdan sonra sizlerle bugün biraz tırnaklar üzerine konuşalım istedim. Bu yazıda biraz iç döktüğümü göreceksiniz. Eller, tırnaklar ve bunların bakımı benim son zamanda çok haşır neşir olduğum konular. 'Neden?' diye soracak olursanız; 20 li yaşlara kadar tırnak kemirmiş biri olarak önem vermem gerekiyor. Tırnak yemenin alt nedenlerine inmeye hiç niyetim yok ancak ebeveynlerime bu konuda kızıyorum. Tırnak yeme konusunda babam bana rol model olmuş. Sonrasında bu illet alışkanlığı bırakmamı sağlayacak hiç bir girişimde bulunmamışlar. Belli bir yaşa kadar önemsemiyorsunuz ancak işte ergenlik yılları gelip çattığında , daha çok sosyal olmaya ve başkalarının fikirlerini daha çok önemsemeye başladığınızda işin rengi değişiyor. Ellerinizi saklama ihtiyacı duymaya başlıyorsunuz ve bu git gide bir özgüvensizlik halini alıyor. İşte bende bu evrelerden geçtikten sonra kendime 'Dur!' demem gerektiğinin farkına vardım. Çeşitli ürün araştırmaları, bırakma yöntemleri derken Burt's Bees Limon Yağı İçeren Tırnak Eti Bakım Kremi ile tanıştım. Aslında ürünün benim tırnak yeme alışkanlığımla doğrudan bir bağlantısı yok. Ama daha önce tırnak kemiren biriyseniz bu eylemi bıraktığınızda ellerinizi ve özellikle tırnak etlerinizi bolca nemlendirmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur.


Burt's Bees - Limon Yağı İçeren Tırnak Eti Bakım Kremi

Burt's Bees markasını daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Bakım ürünleriyle ve doğal içeriğiyle oldukça rağbet gören bir marka. Ancak ülkemizde ki şişirilmiş fiyat politikasından dolayı denemek için biraz bütçe ayırmak gerekiyor. Ürünün üzerinde bulunan %100 doğal ibaresi ile baştan 1-0 öne çıkıyor. Burts Bees Tırnak Eti Bakım Kremi; içeriğinde bulunan limon kabuğu yağı, tatlı badem yağı,kakao yağı,e vitamini, balmumu ve biberiye özü sayesinde tırnak ve tırnak etlerinin beslenmesi, sağlıkla ışıldaması ve tırnak sararmalarının azalması gibi etkilerinin olduğunu söylüyor.


Kendi düşüncelerime gelirsek ; Burt's Bees Tırnak Eti Bakım Kreminin kıvamı vazelin gibi ancak vazelin kadar yumuşak bir yapısı yok. Adından da anlaşılacağı üzere limon limon kokuyor. Ben kokusunu çok sevdim. Doğal, katkısız bir koku olduğunu anlıyorsunuz. Ürünü elinize aldığınızda vücut ısısıyla birlikte eriyor. Tırnak etlerine sürdüğünüzde hemen emilmiyor, yağlı ve ağır bir yapısı var. Burt's Bees Tırnak Eti Bakım Kremini gün  içinde kullandığınızda belki biraz hoşunuza gitmeyebilir. Manikür öncesi veya ojelerinizi temizledikten sonra tırnaklarınızı rahatlatmak için kullanabilirsiniz. Ben geceleri kuruluktan ölen tırnak etlerime bolca sürüp ardından uyuyorum. Sabah kalktığımda yumuşacık oluyorlar demek isterdim ancak malesef böyle bir etkisi yok. Bir nebze olsa nemlendiriyor ama kuruluğunu alamıyor. Tırnakları sararmaları üzerine etkisini gözlem yapamadığım için bir şey söylemek istemiyorum.

Burt's Bees Tırnak Bakım Kremi 15 gramlık metalimsi minik ambalajında geliyor ve fiyatı 30 lira civarında. Minikliğine göre oldukça uzun giden bir ürün. Doğallığı için tekrar tercih edebileceğim ancak yumuşatma olarak sınıfta kalmış bir ürün. Yurt dışından filan alabilirsem tekrar o şekilde alırım. Diğer türlü bu parayı veremem.

Benim favori el bakım ürünüm olan Herbaderm'in yazısını okumadıysanız LİNKİ!

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Şu ellerimin kuruluğundan kurtulması için neler yapabilirim, neler önerirsiniz? Yorumlarınız için de şimdiden teşekkürler. Sevgiyle kalın!



15 yorum :

  1. Kuruma için daha önce denediğim bir yöntem var şöyle ki ; suyu ısıtın (tabiki elinizi yakmayacak derecede ) bir kaba boşaltın ve ellerinizi 10 dk içinde bekletin. Daha sonra elleriniz nemlenmiş olacağı için aynı kaba zeytinyağı(1 çorba kaşığı) ve bal (1çay kaşığı) ekleyin. 5dk da öyle bekletin. Bu işlemi 1 hafta uyguladıktan sonra yumuşama olacaktır , UMARIM :)

    YanıtlaSil
  2. Bir kaç kez o tarz yöntemler denedim. Kesinlikle düzenli yaptığımda işe yarıyor ama bazen sıkılıp, üşenip bırakabiliyorum. Aklıma gelmişken tekrar deneyeyim :) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bende zeytin yağından faydalanıyorum.
    Birde mümkün olduğunca bulaşık ve temizlik işlerini yaparken eldiven kullanmak , kimyasal maddelerden oluşabilecek zararın önüne geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben herşeyi öıplak elle yapıyorum, diğer türlü ne içim ne ellerim rahat ediyor 😔

      Sil
  4. This product sounds Great!

    YanıtlaSil
  5. Faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba :)
    Faydalı paylaşım için teşekkürler.Emeğinize sağlık.Sizi bir blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim.Yazılarınızı takipteyim bundan sonra.Eğer ilginizi çekerse bana da beklerim.Sevgiler..
    http://somurtkansirine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaret ediyorum blogunuzu, teşekkür ediyorum 😊

      Sil
  7. Canim emegine saglik güzel bir paylasim olmus. Tirnak eti bakiminda ben P2 Apricot Cuticle Cream'den iyisini görmedim. Ancak maalesef sadece Almanya'da satiliyor. Temin etme gibi bi sansin yoksa bana haber vermen yeterli olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim valla şu ellerimden ne çektiğimi bir ben bilirim. Bulma şansım şu anki durumumda yok. Sana mail atıcağım konuyla ilgili :) Teşekkür ederim, balsın!

      Sil
  8. çok başarılı bir ürüne benziyor
    keşif etkinliğimden geldim desteklerinizi bekliyorum
    BLOG:senbenvehayat.blogspot.com.tr
    İNSTAGRAM:evintekkizimona
    YOUTUBE KANALIM:https://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Blogunuzu takibe alacağım hemen 🙈

      Sil
  9. Bu markayı henüz hiç denemedim.
    Ama baya övgü duydum bu marka hakkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt bakım ürünlerini denemek istiyorum bende :)

      Sil
  10. Teşekkür ederim neredeyse alıcaktım vallahi benim de sertlik sorunum var tırnak etlerimde. Madem ki çok işe yaramıyo boşuna para vermeyeyim zaten ucuz değil eczanede 38 lira boşuna vermiş olucaktım. Teşekkürler 😘

    YanıtlaSil