17 Eylül 2015 Perşembe

CATRİCE GÜNLERİ : Catrice Absolute Matt Far Paleti Yorumu

Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Ben çok iyiyim. Derslerim başlamadan/yoğunlaşmadan önce sizlerle bol bol yazı paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki Catrice markası Türkiye'ye girdi ve artık Rossman mağazalarrında satışta. Şimdilik belirli bölgelerde olsa da zamanla her Rossmann mağazasına gelir diye düşünüyorum. Catrice markasına ait, elimde şimdiki aldıklarımla beraber 5-6 ürünüm var. Bazılarını uzun süredir bazılarını da iki-üç haftadır kullanıyorum ve almayı düşünenler için bu yazı dizisini 'Catrice Günleri'  altında toplayacağım.



Bana instagram üzerinden sorulan ilk Catrice ürünlerinden biri bu Absolute Matt isimli far paletiydi. Catrice Absolute Matt Far Paleti 6 doğal ve soğuk tonda mat renk içeriyor. Catrice far ve allıklarıyla ünlüdür benim bildiğim ve açıkçası farklı bir şeyler bekledim bu paletten. Öncelikle ambalajının kalitesizliğinden bahsetmek istiyorum. Ürün bana bir arkadaşımın annesi vasıtasıyla Almanya'dan geldi. Geri döneceği gün almasına ve hızlı bir şekilde elime geçmesine rağmen, daha paketini açmadan üzerinde ki yazılar silinmeye başlamıştı. En sinir olduğum şeylerin başında bu geliyor kozmetik ürünlerde. Bu detaya fazla takılmadan kullanmaya başladım. Farların pigmentasyonları orta derece, yapıları yumuşak, tozutma biraz mevcut ancak kolay dağılıyorlar. Renkleri kolaylıkla arttırabiliyorsunuz. 


  • Mat Beyaz : Taban rengi olabilecek bir beyaz renk, fazla pigmentli değil yani tek seferde göz kapağımın rengini eşitleyemiyor.
  • Nude  Pembe : Çok açık tatlı bir renk. Baz renk olarak bunu kullanıyorum daha çok.
  • Açık Taupe : Gri alttona sahip çok açık güzel bir renk. Kontür için kullandım, memnun kaldım :)
  • Orta Taupe : Bu renkte biraz mor rengi de kendini hissettiriyor. Değişik bir renk, en sevdiğim bu olabilir.
  • Orta Kahve : Hafif acı bir kahve, gölgeleri ve dış köşeleri koyultmak için, kirpik diplerine eyeliner gibi geçmek için kullanılabilir. Pigmentastonun en güçlü olduğu farlardan ilki bence bu.
  • Gri-kahve : Gri-kahve-siyah karışımı bir renk olmuş. Çok sevmedim ama elimde bu tonda bir renk olmadığı içinde kararsızım.

Renklerin tende duruşları da bu şekilde. Kalıcılıkları bende oldukça iyi 5-6 saat sürdüğüm gibi kalıyorlar. Renk vermelerinin güzel/orta ayar olduğunu zaten söylemiştim. Birde okuduğum kadarıyla tekli farları bu paletlerden çok daha başarılıymış. İlgimi çeken değişik-güzel ve metalik bir renk bulursam mutlaka alacağım. Yaptığım ufak makyaj da bu şekilde :) İki en açık rengi göz kapağımı eşitlemek için sondaki iki rengi de gözlerimin dışına doğru eyeliner hattı benzeri bir şey oluşturmak için kullandım. Farları dağıtarak ve minimum alarak kullanmak istedim, yoksa göze renk verişleri göründüğünden iyi.




Eğer makyajla çok içli-dışlı değilseniz, günlük makyajlarınızı rahatlıklar çıkarabileceğiniz bir palet. Fazlasını aramazsınız, sizi tatmin eder. Ancak bu farların alttonu soğuk olduğu için belki sevmeyenler olabilir. 

Catrice Absolute Matt Far Paleti'ni Rossmann mağazalarında 18 liralık bir fiyata bulabilirsiniz. Hele ki Rossmann'ın sık sık yapmış olduğu indirimlere denk getirirseniz çok daha uyguna gelir. Okuduğunuz için teşekkürler. Sevgiyle kalın, güzel kalın, hoş kalın beybikuşlar :)





4 yorum :

  1. ondan ziyade rujunu çok beğendim ben :)

    YanıtlaSil
  2. Note Matte Moistlerden sugar kiss isimli likit ruju :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir far paleti , renkleri beğendim makyajında çok hoş olmuş tatlım :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bende bu yazıyı bekliyorduum,bi gün denk geldiğimde alıcam galiba :) Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil