20 Mart 2017 Pazartesi

Garantili Keratin Bakım Seti |Evde Keratin Bakımı Yapmak

Merhaba arkadaşlar.
Bugün siz hemcinslerime bizim için çok önemli bir parça olan saçlarımıza yönelik bir bakım ve ürün serisiyle ilgili görüşlerimi aktaracağım. Keratin bakımı veya keratin yüklemesi olarak sıkça duyduğumuz bir uygulama var, biliyorsunuz. 

Keratin Nedir? Keratin bakımı nedir? Evde keratin bakım uygulaması nasıl yapılır? Keratin bakım sonrası saçta nasıl değişmeler meydana gelir? Keratin bakım setleri faydalı mıdır? Keratin bakımının maliyeti nedir? Keratin bakım ürünleri nerede satılır, nasıl satın alabiliriz? Kimlerin keratin bakıma ihtiyacı var? 

Yukarıda saymış olduğum soruların cevaplarını merak ediyorsanız, Keratin Bakımına dair bu yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

Keratin Nedir?

Keratin denildiğinde saçlarımız ve tırnaklarımız ilk akla gelen bölgelerimizdir ve artı olarak derimizde ve dişlerimizde bir miktar keratin bulunur. Keratin saçlarımızın ana bileşenidir ve saçlarımızı dayanıklı kılan sert bir protein çeşitidir. Keratinin saç bakımında önemli olmasının

Keratin Saç Bakımı Nedir? Keratin bakımına her saçın ihtiyacı var mı?

Saçlarımızı hemen hepimiz işlemlere tabi tutarız. Fön, maşa gibi ısıl işlemler, boya-perma gibi yapı işlemleri ve en basitinden saçları taramak bile bir miktar yıpratma meydana getirir. Bu gibi durumlarda saçta keratin miktarı azalır, bu sebeple saç işlemlere ve zamana yenik düşer. Saçlarınızın eski canlılığını kaybettiğini düşünürsünüz, saç renginiz daha soluk ve mat görünür yada saç uçlarınız hiç olmadığı kadar dolaşıyordur. Bir sonraki evrede ise saçlarda incelmeler, kopmalar, lastiklenmeler başlar. Ben saç uçlarımı açtığım için uzadıkça o kısımlar; sertleşti, matlaştı ve saç uçlarım düğümlenmeye başladı. Bu işaretlerden sonra evde keratin bakımı yapma zamanımın geldiğini anladım.


garantili-keratin-seti




Evde Keratin Bakım Uygulaması Nasıl Yapılır?

Evinizin rahatlığında bir keratin bakımı yapmak istiyorsanız öncelikle piyasa araştırması yapabilirsiniz. Farklı fiyat aralıklarında keratin bakın ürünlerine rastlamanız mümkün. Bütçenize uygun olan bir versiyonu deneyerek başlayabilirsiniz ancak unutmayalım ki saf keratin içeren ürünler ucuz olmuyor! O yüzden reklamların çekiciliğine aldanmadan önce bol bol araştırın. Bulduğunuz markaların kullanıcı yorumlarını gözden geçirin ve öyle karar verin. Benim evde keratin saç bakımı yaptığım ürünler Liquid Keratin markasına ait bir set.  Evde keratin bakımının detaylı olarak nasıl yapıldığını, keratin bakım seti içeriğinde ki ürünleri, kullanımlarını ve etkilerini anlatarak yazıya devam edeceğim.


Keratin Seti 1'in içeriği;
 1.    Liquid Keratin 3lü Serum    ( (20x3= 60 ml )
 2.    Liquid Keratin Şampuan     (400 ml ) 
 3.    Liquid Keratin Saç Kremi   ( 250 ml )
 4.    Liquid Keratin Maske          (250 ml )  olmak üzere toplam 4 adet üründen oluşmaktadır.


garantili-keratin-sampuanı



Liquid Keratin Bakım Şampuanı 

Evde keratin bakımına başlarken bu şampuanla saçlarımızı 2 kez, ılık suyla birlikte yıkıyoruz. Kuru saçlar için bir şampuan, içerisinde silikon, paraben, SLS ve türevlerini içermediği ambalajında belirtilmiş.  Aynı zamanda sık kullanıma uygundur ibaresi yer alıyor, istediğiniz sıklıkta bu şampuanı kullanabilirsiniz. Benim özel görüşlerime geçecek olursak, Liquid Keratin şampuanı diğer market şampuanları gibi fazlaca köpürmüyor, yine köpürme bir miktar var ama oldukça az. Ürünü normal şampuanlama ölçüsünden daha fazla alırsanız bu köpürmeyi arttırmak mümkün. Benim saçlarımda bir bucuk yıl önce yapılmış bir açma işleminin kalıntıları mevcut o nedenle saç yıkama esnasında özellikle o kısımlarda hissedilir bir sertlik yapıyor. Ham işlem görmemiş saç kısımlarımda ise daha yumuşak bir etki bıraktığını söyleyebilirim. Saç yüzeyinde kalan krem, maske gibi ürün kalıntılarını arındırıp, deyim yerindeyse gıcır gıcır yapıyor. Çok işlem gören saçlar tek başına şampuanın verdiği temizlik hissi dışındaki hafif sertliği sevmeyebilirler ama korkmayın, set zaten tamamlayıcı ürünleriyle birlikte geliyor.




Şampuanın kokusu benim daha önce denk geldiğim hiçbir kokuyla benzerlik taşımıyor. O yüzden tarif edemiyorum. Koku hassasiyetim yoktur, o yüzden rahatsız edici bulmadım. İçerik listesi yukarıda ki gibi. Merak edenler ve içeriğe önem verenler inceleyebilirler.



garantili-saf-keratin-serumu

İKİNCİ AŞAMA-KERATİN YÜKLEMESİ 
Saçlarımızı 2 kere Liquid Keratin  şampuanı ile yıkadıktan sonra ya tamamiyle kurutuyoruz yada kurumaya yakın bir nemlilikte bırakıyoruz. Görselde olan Liquid Keratin Protein Birleşimi, çok hasarlı saçlar için dizayn edilmiş bir ürün.  Ürün turuncumsu renkte, hafif kokulu, ten ile temas ettiğinde herhangi bir iritasyon yapmıyor. Keratin serum miktar olarak az olduğu için ürünü verimli kullanabilmek adına ben fısfıslı bir şişeye dökerek uygulama yapmayı tercih ediyorum. Saçlarımı tutamlara ayırıyorum. Ense bölümündeki saçlardan başlayarak uygulamayı gövde ve özellikle hasarlı olan uç bölgelere sıkarak ve tarakla hızlı bir şekilde yedirerek işlemi o bölge için tamamlıyorum. Liquid Keratin Serum saçlar ve ellerle temas ettiğinde yapış yapış oluyor. Ve saça uyguladığınızda saçlarınız sanki limon sıkmışsınız gibi sertleşiyor. Ürün bitene kadar tüm saçınıza keratin serumu uyguluyorsunuz. Sadece çok hasarlı bölgelere uygulayıp kalan keratin serumunu saklayabilirsiniz. Açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılması koşuluyla uygulamayı tekrar edebilirsiniz. Set içinden 3 tüp keratin serumu çıkıyor.

Liquid Keratin serumu müsaitseniz ve sabrınız varsa 8-10 saat kadar saçınızda bekletmelisiniz. Maksimum etkiyi elde edebilmek için bu gerekli. Ama siz vakti dar olanlardansanız kurutma makinesi kullanarak ısıyla keratini saçlarınıza kilitleyebilir, 1-1.5 saat sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Ürün için alternatif bu iki kullanım yöntemini sunmuşlar. Ben 10 saat bekletmeyi 

tercih ettim. Ardından saçlarımızı ılık suyla şampuan kullanmadan likit keratin serumdan arındırıyoruz.   
garantili-keratin-saç-maskesi

Liquid Keratin Saç Maskesi 
Garantili Keratin Bakım Seti içerisinde en sevdiğim hatta aşık olduğum ürün kesinlikle budur! Saçlarıma can veriyor tabiri yerinde olur. İnce telli, hızlı yağlanan saçlarda bu tarz maskeler sönüklük yaratır ama bu yağlandırmayı hızlandırmadığı gibi ağırlaştırma da yapmıyor. Açılma işlemi sonrası çalı süpürgesi gibi olan saç uçlarımın tek ilacı gibi resmen. Son aşama olarak sadece ılık suyla duruladığımız saçlarımızın suyunu biraz sıkıyoruz. Boy ve uç kısımlara bu ürünü uyguluyoruz. 5-10 dk arası bekleme süresinden sonra ürünü saçlarımızdan arındırıyoruz. Arındırma esnasında bile saçlarınızın yumuşaklığı, tel tel ayrılıp verdiği hissi size tarif etmem çok zor. Gerçekten güzel nem veriyor.


garantili-keratin-saç-maskesi


Ürün 250 ml olmasına rağmen oldukça bereketli, 2 aydır kullanıyorum keratin bakım maskesinin ancak yarısını kullanabildim. Her duşta kullanıyorum siz düşünün gerisini.
garantili-keratin-saç-maskesi

Keratin bakım saç maskesinin yapısı hafif akışkan vazelinimsi yapıda.

garantili-keratin-saç kremi



Liquid Keratin Saç Kremi 
Pompalı bir haznede geliyor. Meyve esansları ile birleştirilmiş ortak bir koku hakim olsa da ben daha çok elma kokusunu baskın olarak aldım. Koku öylesine baskın ki, saçınızı durularken omuzlarınıza akan ürün-su karışımından bile o elma kokusu teninize işliyor. Kokuyu sevdiğim için benim için sıkıntı olmadı ama koku hassasiyeti olanlar, bir kez daha düşünsünler. Bu ürün sıradan kremler gibi biraz daha sıvı formda. İlk kullandığım gün verdiği nemi çok beğenmemiştim. Yani sıradan market kremlerinden sadece içeriğinin temiz olması noktasında ayrılıyor sanırım.

garantili keratin saç kremi

Liquid Keratin Saç Kremi'nin içeriği ise bu şekilde.

Garantili Keratin Bakım Seti-1 'nin vaatleri;

Set olarak ve kür halinde kullanıldığında, kesin sonuç verir. Kısa sürede saçta yeniden yapılanma gerçekleştirir.  Müşteri memnuniyet Garantilidir. Öncesi ve sonrasında çekilen fotoğraflar arasında belirgin iyileşme gerçekleşmezse, ücret iade edilir. Formeldehit gibi ve başka herhangi bir damla dahi kimyasal içermez. Silikon barındırmaz. 
Boyadan, röfleden, renk açma ve düzleştirme işlemlerinden yanan saçlara acil çözüm sunar. Yıpranmış saçları yeniden yapılandırır. Kırılarak kopan saçları onarır. . İçeriğindeki saf ve doğal keratin proteinleri sayesinde saçlarda kalıcı etki bırakır. Yıkama esnasında etkisini asla kaybetmez  Yan etkisi olmadığı için hamile kadınlar  da rahatlıkla kullanabilirler.  Garantili Keratin Bakım Seti No-2 den tek farkı Keratin Yağı sette dahil olmamasıdır. 
·      Kuru, mat, sert ve aşınmış saçlarda etkili çözüm gösterir. Zayıflamış, ince telli saçları güçlendirir.
·      Saçı kısa sürede yeniden yapılandırarak etkisi altına alır. Kabarmayı alır, kolay taranmayı sağlar.
·      Saçta  nem oranını  dengeleyerek, hassaslaşmış saç liflerini onarır ve daha parlak gösterir.
·      Garantili Keratin Set sayesinde saçınızda en doğal ve en etkili ''keratin saç botoksu'' faydası elde edersiniz.

GARANTİLİ KERATİN BAKIM SETİ HAKKINDA GENEL DÜŞÜNCELERİM

  • Saçları güçlendirdiğini söyleyebilirim, hatta ilk uygulamamdan sonra saç dökülmem gözle görülür bir miktarda azalmıştı ama ikinci uygulamada bu yönde bir etki göremedim. Ancak taramalar esnasında saçlarımda düğümlenmeler azalıyor, bu etki ortalama benim saçlarımda bir ay sürüyor sonra tekrar uygulama yapıyorum.
  • Saçları uygulama sonrası daha canlı, daha diri gösteriyor buna da katılıyorum.
  • Ve kremi,maskesi vs tamamlayıcı ürünleri ile kullanırsanız evet saçlarınıza güzel bir yumuşaklık veriyor. Ancak şunu da eklemek istiyorum, hani dipten gelen ham işlem görmemiş saçlarınızda var olan yumuşaklığı, bir kerede saçınıza kazandıracak bir ürün değil. Saç liflerinizi onarıp koparak dökülmelerin vs önüne geçiyor ama saçınızı eksi yumuşaklığına kalıcı olarak geçirmez. Sizin keratin bakımından beklentiniz bu yöndeyse tekrar düşünün.
  • Keratin bakımının güzellik salonlarındaki fiyatlarını bilmiyorum ancak iyi bir bakım 100-150 vardır en az diye düşünüyorum. O açıdan keratin bakım setinin fiyatıda 3 kullanım için uygun tabi herkes için uygun olmayabilir.
  • Keratin bakım seti içinde ilk  bitirdiğim ürün şampuanı oldu, iki keratin serumunu kullandım, maskenin yarısındayım, kreminde çeyreğini kullandım. 
Saçlarım keratin bakım uygulamasından sonra şu şekildeydi. Düzleştirilmiş hali ve kendi dalgasındaki hallerini göstereceğim.
keratin-bakimi-uygulamasi

keratin-bakımı-uygulaması

keratin-bakımı-uygulaması

Garantili keratin bakım setinin fiyatını ve detaylarını öğrenmek istiyorsanız 'GARANTİLİ KERATİN BAKIM SETİ-1' üzerine tıklayabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler. Güzel kalın!









34 yorum :

  1. yüzünüz ne kadar güzel maşallah saçlarınız da harika gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım sacları patentli Liquid Keratinserum kullanmış olmasindandir ondandır ben de kullandım super geldi saçıma..

      Sil
  2. o saçlar niye düzleştirilir harika

    YanıtlaSil
  3. harikasınız size aşık oldum.

    YanıtlaSil
  4. Liquid Keratin Garantili Set benimde kullandığım mucizelerden . Yanan saçımı resmen kurtardım. İhtiyaç duydukça başvuracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aslı, evet en çok saçları yananlar için kurtarıcı bir ürüb galiba, bende severek kullandım💛

      Sil
  5. Çok çok teşekkürler, benim de saçım ombreden sonra uçları ortalara yakın hep yandı, lastikleşti, tavsiyenize güvenerek aldım ve çok çok memnun kaldım, çünkü saçlarım cidden toparladı, kestirmekten de kurtuldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi! Çok sevindim bunu duyduğum için 🙋🏻

      Sil
  6. saçtaki kabarmaya faydası oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu keratin saç bakımı kullanan birisi olarak kabaran saçlar için en iyi sonucu keratin yağı ile keratin maskesini birlikte kullandığım zaman alıyorum önce saçıma hafifçe keratin yağı sürüyorum birkaç saat beklettikten sonra üzerine keratin maskesi söylüyorum 10 dakika sonra duruyorum saçlarım pamuk gibi ipeksi yumuşacık ve elektriksiz oluyor

      Sil
  7. Dökülmeyi önler mi bu şampuan?

    YanıtlaSil
  8. merhaba merve . yanan saç bakım setimi aldın ? bu arada saçların harika tam istediğim görüntü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanan saçlar için etkili ama linkini verdim , link çalışmıyor mu? Benimki o set

      Sil
  9. Ben de dökülmeye çok iyi sonuç verdi tahminim organik içerikli olması bunun en büyük sebeplerinden biri olarak düşünüyorum

    YanıtlaSil
  10. Merhaba merve benim saclarim kuru ve elektiriklenme cok oluyor dogal sampuanlar kuluaniyoum ama gine ayni bu urunu almayi dusunuyorum ama sadce keratin serumunu alcam faydasi olurmu acil cevap bekliyorum tessekur edrimm

    YanıtlaSil
  11. Çok çok güzel bir anlatım olmuş çok doyurucu. Saçlarınızda çok tatlı bu keratin bakımından bunun payı var mı merak ediyorum doğrusu

    YanıtlaSil
  12. Çok güzelsin saçlarında çok güzel olmuş ben de kullandım www.keratinbakim.com sayfasından müşteri temsilcileri çok iyi ilgilendi saçlarım ipek gibi oldu. :)

    YanıtlaSil
  13. erkeğim ve kenarlardan ve tepeden hafif dökülme başlamasıyla önlemek amaçlı birçok ürün kullandım ama dahada beter hale geldi neredeyse saçlrımın üst kısmı komple seyreldi.Bu ürün saç çıkartmaya etkilimidir.

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar merhaba bende almayı düşünüyoum saçlarım 2013 yılında aşırı kalın uzun ve sağlıklı saç iken açıcı yüzünden saç diplerim saçım yandı ve aşırı gür olan saçlarım şuan aşırı seyrelmiş durumda ne yapmalıyım dökülme setini almak istiyorum ama sanırım güvensizlik var kerastese saç serumunu kullandım fakat değmedi o kadar param çöp oldu..

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar ben düzenli olarak liquid keratin ürününü yaklaşık 7 aydır kullanıcısıyım ürün başarılı son seansım bundan sonra düzenli olarak şampuan ve kremini alacağım artık ama fiyatı biraz pahalı galiba ama kalitesi diğer ürünleri geçer bence benim ile aynı fikirde olan var mı?

    YanıtlaSil
  16. Bende siz bayanlar gibi fazla bir hasarım yok ama uc kısımlar yıpranmış ve saçımda kuruluk filan vardı bende kestirmekten nefret ediyorum biraz araştırdıktan sonra burayı buldum yazınız ve yorumlarınız çok güzel olmuş elinize sağlık sizin yorumlarınıza güvenerek liquid keratinden ürün aldım son derece başarılı güzel onarım sağladı ve saçlarım ile daha barışık yaşıyoruz artık :)

    YanıtlaSil
  17. mavi fön suyu ile ilgili bilginiz var mıydı

    YanıtlaSil
  18. Ağzımıza ve Elinize sağlık sayenizde bende artık likit keratinin katkısız keratin serumu kullanıyorum Tek kelimeyle mucize gibi saçları toparlıyor yeniden yapılandırıyor Saçlarımızı kestirmekten kurtardınız Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Anlatımınız çok güzel olmuş ben yıpranma için değil de bakım için kullanıyorum sağlıklı ve dolgun saçlarımla çok mutluyum.

    YanıtlaSil
  21. Güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz. Ben saçlarıma keratinli onarıcı full set kullanıyorum. Dipten uca komple saç bakımını sağlıyorum. Bütün saç sorunlarıma çözüm oluyor. Saç sorunları olanlara tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  22. Böyle ürünleri açık ve net bir şekilde anlatmanız çok iyi sayenizde kullanmaya başladım siteden de çok yardımcı oldular ihtiyaçlarıma göre ürünler önerdiler ve alıp kullandım saçlarım da yanık değilde yıpranmalar falan mevcuttu ve dökülme vardı artık hiçbir problem yok tabi her zaman istediğim saçlara kavuştum

    YanıtlaSil
  23. Merhaba 3 adet serum saça 3 günde bir mi uygulanıyor acaba ?

    YanıtlaSil
  24. Ürünleri kullandım çok ama çok teşekkür ederim gerçekten işe yarıyor ben çok memnunum saçlarım yeniden düzeldi hatta saçımı açma işlemıne girecek kadar güçlendırdı diyebılırım

    YanıtlaSil
  25. saçların mükemmel olmuş bu saçlara liquid keratin sayesinde ulaştıysan direk bende kullanmanıyım çok beğendim saçlarını <3

    YanıtlaSil