13 Mart 2015 Cuma

Saç Bakım Rutinim/ Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Herkese merhabalar!
Bu ay saç bakımıyla ilgili yazılardan devam ediyoruz madem bende istek üzerine 'Saç Bakım Rutinimi' yazmaya karar verdim. Saçlarımda kullandığım ürünler sabunla sınırlıyken saç uzatma macerasına atıldığımdan beri daha kalabalık.Öncelikle kendi saç tipimden bahsedeyim. Saçlarım yağlı ve kepeğe müsait. Saç uçlarım ise düzleştirici vs den dolayı daha kuru. Saçlarımı 3 günde bir yıkamaya özen gösteriyorum. Ürünleri seçerken amacm yağ ve nem kontrolünü  sağlamak, dengede tutmak. Hadi şimdi hep beraber saç bakımımda kullandığım ürünlere göz atalım.


Restorex Sarmaşık Özlü/Hızlı Saç Uzatma Etkili Şampuan
Otacı ve Tresan markalarından sonra Restorex şampuana geçiş yaptım. Alma sebebim de üzerinde bulunun 'Hızlı saç uzatma etkili..' ibaresiydi. Bu mimik boy, iki ay kadar kullandım sanırım. Yeşilimtrak bir rengi var, baskın bir kokusu yok. Köpürmesi ve temizlemesi güzel. Işıltı bakımı yazıyor üzerinde , o konuda pek bir etkisi olmadı. Saçlarımda uzuyor(maşallah diyelim). Tek başına şampuanın etkisi değil tabiki diğerlerine de aşağıda değineceğim.

Isana Saç Maskesi
Bunu çok seviyorum( kalp,kalp,kalp). Rossmann da indirimden 3,5 liraya almıştım Isana'nın bu saç maskesini. Kuru saçlar için olandı sanırım. Duştayken saçımda ki fazla suyu ellerimle sıkıp, saç derside dahil olmak üzere bir ceviz büyüklüğünde saç diplerime masaj yaparak uyguluyorum. 5-10 dk arası bekletip, yıkıyorum. Saçlarım ipek gibi oluyor. Tabi etkisi ancak bir buçuk gün kadar sürüyor. Fiyatına göre oldukça iyi, Rossmann denk getirebilirsem tekrar alacağım bu maskeden.

Isana Saç Spreyi
Günlük olarak saçlarımda sprey kullanmıyorum. Maşa ve düzleştiri kullandığım zamanlar saçlarımın şekil alması ve şeklini koruması bana yeterli geliyor.  Bazen saçlarımı çok sıkı toplayacağım zamanlar saç önlerinde ki minik tüyleri yapıştırmak için kullanıyorum. Tutuculuğu orta, sertleştirme neredeyse yok. Güzel bir ürün.

Watsons Bira Özlü Saç Maskesi2
Geçen alışverişlerimden birinde almıştım bu Watsons Bira Özlü Maskeyi, Isana saç maskem bitmeye yaklaşınca bende muadil ürün arayışına girmiştim. Hem fiyatının uygunluğu hemde miktarca fazla olmasından dolayı tercih ettim. Bunu da aynı Isana saç maskesi gibi uyguluyorum. Saçlarımı bu da yumuşacık yapıyor ancak Isana'nın etkisi daha fazla. Saçlarımı kolayca tarıyorum, zaten kısa oldukları için fazla da dolaşmıyorlar. Biraz daha kullanayım, ayrıntılı yazısını yazarım.

Schwarzkoph/Gliss Sıvılaştırılmış Keratin İçeren Saç Kremi
Bu ürünü genelde kuru saçlarıma sabah evden çıkarken hem saçlarıma şekil vermek hemde nemini koruması için kullanıyorum. Kokusu çok hoş değil amabeni rahatsız etmiyor. Saçlarımı ağırlaştırmıyor, yağlandırmıyor.

Nashi Argan Yağı
Nashi argan yağını yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum. Argan yağı normalde nasıl kokar bilmem ama bu çok güzel kokuyor. Islaklığı havluyla alınmış, hafif nemli saçlarıma ; elime bir miktar döktüğüm Nashi argan yağını, iki elim arasında ısıtarak saç uçlarıma ve saç boylarına uyguluyorum. Saçımda ki elektriklenmeyi büyük ölçüde alıyor, yumuşaklık veriyor, dalgalarımı daha beirgin hale getiriyor. Saçlarımı uzatmaya başladığım dönem kullanmaya başlamıştım, yaklaşık 4-5 ay sürekli düzleştiri ve maşa kullanmama rağmen saçlarım daha çok fazla kırık değil. Bayağı da uzadılar. Saç uçlarımı düzelttiğine, saç kırıklarımı onardığına ve saçlarımın uzamasında etkili olduğunu düşünüyorun. Nashi argan yağının 100 ml'lik fiyatı 80-100 lira arasında. Kesinlikle buna değer diyorum.

EKSTRA UYGULADIĞIM SAÇ BAKIMLARI
Zeytinyağı: Hafif ısıtılmış zeytinyağını saç diplerime ve uçlarına sürüp, bekletebildiğim kadar(en az bir saat) bekletiyorum. Ardından şampuanla duruluyorum. Aslında saç dökülme problemimin önüne geçmek için yaptığım bir bakım. Henüz tek faydasını gördüm, o da saçları canlı göstermesi. Birazda nemlendiriyor ama saçtan arındıramazsanız felaket. Ağırlaştırıyor, yağlandırıyor saçı.

Sinameki Kürü: Sinameki kürü de saçlarımı uzatmak için başladığım bir yöntem. Şuradan sinemaki kürü ile saçlarımı nasıl uzattığıma bakabilirsiniz. İlk yaptığınızda saç dökülmesini arttırıyor, sonrasında normale dönüyor. Saçları nemlendiriyor, ışıltı kattıyor ve en önemlisi uzatıyor. Yalnız öyle bir kokusu var ki berbat kelimesi o koku için az kalır.

Benim saç bakım rutinim, kullandığım ürünler ve yaptığım bakımlar bu şekilde. 'Bunların hepsini kullanmak seni yormuyor mu?' derseniz, alışkanlık olduğu için 'Hayır, yormuyor'. Peki sizce saçlara hangi ürünleri kullanmak, nasıl bakımlar yapmak lazım? 

9 yorum :

  1. Watsonsun bu bakım maskelerini bende merak ediyorum ayrıntılı yazını bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel bir konuya, çok güzel bir şekilde değinmişsiniz. Emeğinize sağlık
    http://www.evdesacbakimi.com

    YanıtlaSil
  3. Eve çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler. Bende lookinwell.com adlı sitede bulunan bir işletmeden satın aldım, çok memnun kaldım.

    YanıtlaSil
  4. Saçımı uzatması içi kullandığım bazı ürünler incelmesine ve dökülmesine neden oldu.Eczaneden zigavus narlı şampuan aldım. İki aydır kullanıyorum.Saçlarım hızlı ve dökülmeden sağlıklı uzuyor.

    YanıtlaSil
  5. Kızlar ben Zigavus'un aloe veralı saç bakım maskesini kullanıyorum çok memnunum bu arada Supergro'nun saç uzatma maskesi de çok güzel. Birini bir hafta birini diğer hafta yapıyorum. Çok güzel oluyor, saçlarıma sağlık geldi.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle teşekkürler Merve hanım bilgileriniz için :) Bakım rutiniz içinde katkısız keratin ürünleri kullandınız mı aceba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfamda keratin bakımı yazısı var 😇 Blog ismim ve keratin bakım yazarsanız goggle a ilk sıralarda çıkar 🌸

      Sil
  7. Sizi seviyorum teşekkürler :=)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Saçın nemini ve yumuşaklığını korumak için saç bakımını aksatmamak gerekiyor. Özellikle boyalı saçların neme daha çok ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Çünkü saç boyaları saçı biraz kurutuyor. Doğal bir bakımdan yanaysanız zeytinyağı ve hindistan cevizi yağıyla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç yapınıza uygun bir saç maskesiyle de saç bakımınızı yapabilirsiniz. Ben de kızıl saç bakımı üzerine yazdığım yazımı paylaşmak istedim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kizil-sac-ile-ilgili-en-cok-aldigim-sorular-ve-yanitlarim/ Belki ilgilenenlere faydalı olur diye. ♥

    Sağlıkla kalın,
    sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil