21 Haziran 2017 Çarşamba

Farmasi Stay Matte Fondöten Yorumu - 02

Merhaba güzel blog ailem; bugün sizlere karma ve yağlı ciltler için uygun bir ten ürünü alternatifi olacak bir fondöten anlatacağım. 

Farmasi Stay Matte Fondöten Yorumu

farmasi-stay-matte-fondöten

Farmasi Stay Matte fondöten adından anlaşılacağı üzere mat yapıda bir fondöten. Renginden bahsetmek istiyorum. 02 numarası şu an bende olan, açık bugday tenli olmama rağmen bana açık kalıyor. Ve genelde açık tenliler Türkiye'de uygun renkte fondöten bulamamaktan şikayetçiyken böyle bir alternatif sunulması güzel. Ben 02 numaraaçık bulmuşken 01 daha açıktır o yüzden ten renginiz bana benziyorsa kesinlikle 02 numarasını değil 03-04 gibi daha sonraki numaraları almanızı tavsiye ederim.

İkincil olarak Farmasi ürünlerini almak isterseniz, bu ürünlerle beni tanıştıran aynı zamanda tüm Farmasi ürünlerini bana gönderen @Farmasicimm hesabından alabilirsiniz. En güvenilir ve Farmasi markasının ilk çıktığı zamanlardan bu yana aktif satışını yapan bir sayfadır. 

farmasi-stay-matte-fondöten-kullananlar

Farmasi Stay Matte Fondöten siyah şık bir ambalajda geliyor. Tüplü ambalaj sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor. Farmasi fondöteni tüm ciltler için tanımlamış olsa da yukarı da dediğim gibi karma ve yağlı ciltlerin daha çok sevebileceği tarzda bir fondöten. Kuru ciltli kimseler eğer bu fondöteni tercih etmişlerse mutlaka öncesinde iyi bir nemlendirme yapmalılar. Bu aşama atlanırsa fondötenin uygulanması kısmında dağıtma sorunu ve pul pul görünüm yaratabilir.


Farmasi Stay Matte Fondötenin içeriğini yukarı da görüyorsunuz. Çok fazla anlamadığım için ilgilenenler olursa diye buraya bırakıyorum.

farmasi-stay-matte-fondöten-02

Farmasi Stay Matte fondöten yapı olarak biraz katı formda bir fondöten ve bir tık kalın yapılı. Bu yüzden bence kapatıcılığı yoğun/yüksek  olabiliyor vereceğim ufak uygulama tüyoları ile. Ciltteki ton eşitsizlikleri ve varsa kızarıklıkları çok güzel arka plana atıyor.

Parmaklarla uygulama ; Farmasi Stay Matte fondötenden maksimum verim ve kapatıcılık almak istiyorsanız parmaklarla uygulama yapabilirsiniz. Benim gözlemlediğim en iyi kapatıcılığı bu şekilde sağlıyor. Ve parmakla uygulama nedendir bilmiyorum her ne kadar mat bir fondöten olsa da nemi bir tık daha iyi cilde hapsediyor.

farmasi-stay-matte-fondöten-blog

Yukarıdaki görselde Farmasi Stay Matte fondöteni Stipling fırçasıyla uyguladım. Fırça kapatıcılığı biraz azaltıyor, aynı zamanda bir tık daha kuru bir uygulama bitişi oluyor. Bulaşma daha minimum olur bu şekilde olan uygulamada , telefon, kıyafet vs için. Farmasi Stay Matte fondötenin kapatıcılığı ile ilgili görsel oldukça açıklayıcı diye düşünüyorum. Kesinlikle çok az kapatan bir fondöten değil ortadan yükseğe arttırılabilir bir performansı var.

Yukarıda uygulama görselinde kullandığım fırça Real Techniques Stipling Brush olarak geçiyor. Eğer ton olarak bendeki gibi cildinizden açık bir ton seçerseniz flashlı fotoğraf çekimlerinde yüzünüz ve boynunuz arasındaki far belirgin oluyor. Buna dikkat etmenizi ve renk seçimini iyi yapmanızı öneririm.

Ben yeterince deneyimlediğimi düşündüğüm için 5-6 aydır bendeydi çünkü, cilt tonu olarak daha çok uyacak ve kullanabilecek kuru cilti bir arkadaşıma verdim. O ürünü uygularken biraz katı formundan zorlandığını söylese de mat fondötenlerden hoşlandığı için kapatıcılığını sevdiğini, ekstra kapatıcı kullanmaya ihtiyaç duymadığını belirtti. 

Mat görümünden hoşlanmayanlar, daha ince yapılı ve doğal görünüm veren ürünleri seven kişilere önermiyorum. Çok yağlı ciltlerin, gün içinde cildi fondöteni  kusanların, gözenek problemi olanların ve kapatıcılık beklentisi daha yüksek olan kişilerin sevebileceğini düşünüyorum.


Farmasi Stay Matte Fondöten'i yeterince kullanan biri olarak benim size söyleyebileceklerim bu şekilde. Farmasi markasından denememi istediğiniz yada şunu da tanıtır mısın dediğiniz ürünler varsa yorum olarak bırakabilir yada instagram DM üzerinden bana iletebilirsiniz. 

İnstagram Hesabım - @mrvcel

Okuduğunuz için teşekkürler. Güzel kalın.


5 yorum :

  1. Farmasi ürünlerini daha önce hiç denemedim ama güzel ürünleri var sanırım. BB kreminden başlayabilirim çok fondöten insanı değilim :))

    YanıtlaSil
  2. FARMASİ, RENK SKALASI BAKIMINDAN MAALESEF KÖTÜ

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bende alicam beyaz tenliyim ama hangi numarayı alayim yardım edin bana acil almam lazım farmasi porselen tonu dediler ama

    YanıtlaSil
  4. alacağım ama hangi numarayı alsam bilemedim

    YanıtlaSil