16 Temmuz 2014 Çarşamba

KENDİN YAP/ DIY -Plaj Dalgası Etkisi Veren Saç Spreyi

Merhaba arkadaşlar.
Bugün bir KENDİN YAP/ DIY projesi ile karşınızdayım.
Her kadın gibi bende saçlarıma önem veriyorum özellikle dışarı çıkacaksam şekil vermeden asla çıkmıyorum.
Saçlarımın sağlıklı olması kadar dışarıdan bakıldığında hoş bir görüntüsünün olması da çok önemli.

Bende bugün sizlere kendim yapıp, kullanıp, memnun kaldığım ve sizlere de tavsiye etmek istediğim bir kendin yap ürünü anlatacağım. Düz saçlar kadar şüphesiz dalgalı saç sevende bir çok insan vardır.Bende dalgalı saç severler grubundayım. Yaz tatilinizde denizden çıktığınızda saçlarınız hafif dağınık bir dalgalı bir hal alır ya bende yaptığım spreyle bu etkiyi yaratmak istedim.






Saçlarımızda plaj dalgası etkisi yaratmak için ihtiyacımız olan ürünler şu şekilde.
Ben deneme amaçlı minik bir şişeye yaptığımdan ölçüleri göz kararı verdim.

  • 50 ml ılık/sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5-10 damla limon
  • Yarım çay kaşığı argan yağı
  • Spreyli bir şişe
Ben deniz etkisi verebilmek için herkesin evinde olan normal tuzu kullandım. Eğer sizde deniz tuzu varsa onu da kullanabilirsiniz.Saçlarımda tutuculuğu sağlamak içinde limon kulandım aslında bana bu fikri veren başka bir tarifte jöle/saç spreyi diyordu ama ben o tarz ürünler kullanmadığım için düşünürken aklıma limon geldi. 'Neden limon?' derseniz eskiden annem , ben 5-6 yaşlarındayken düğüne veya bir yere giderken saçlarımı yaparken limon kullanırdı tutuculuk yaratması için, saçları elbette sadece limona bulamak sertleştiriyor ama bu karışımda o sorunla karşılaşmadım. Limonun az da olsa vereceği  o sertliğini alırken aynı zamanda saçlarıma da bakım yapsın diye birazda argan yağı ekledim. Siz yine saçınız için kullandığınız herhangi bir yağ kullanabilirsiniz. Limon, tuz ve argan yağını şişeme koyup ardından üzerine sıcak suyu ekledim ve güzel bir şekilde çalkaladım. Ta- daaaa spreyimiz hazır.



Uygulama kısmında geçecek olursak ben yeni duştan çıktığım gün  nemli saçıma çok diplere gelmeyecek şekilde 10 fıs uyguladım. Ardından saçlarımı taradım ve önce ellerimle sonra havlu yardımıyla mıncıkladım, dalga şeklini vermeye çalıştım sonrasında ise kurumaya bıraktım. Saçlarımın ön kısmını düzleştirip, diğer tarafına hafif bir örgü yaparak o gün kullandım.



Öncelikle belirtmek isterim ki saçlarımın kendine has bir dalgası zaten var. O yüzden bu sprey bende daha çok maşayla yapılmış ve dağıtılmış dalgalara benzer bir etki bıraktı. Ancak saçı düze çok yakın olanlarda hafif bir dalga verecektir. Fotoğraflarda gördüğünüz  yaptıktan 3-4 saat sonra ki hali. Saça belirgin bir hacim kazandırıyor, dalga yaratıyor/dalgaları belirginleştiriyor ve bu halini gün boyu koruyor. Üzerinden bir gün geçtiğinde yine dalgalarım yerindeydi ancak hacmi kaybolmuştu. Tabi tüm bunları ürün tek başına gerçekleştirmiyor siz ellerinizin hünerini de kullanıyorsunuz. Ben bu spreyi sevdim özellikle yakın bir arkadaşımın saçlarımda maşa olduğunu sanmasıyla birlikte maşa yapmaya da elveda diyorum yaz boyunca :)

Bu etkiyi yaratabileceğini düşündüğüm, hazır başka bir ürün ise bu aralar bloggerların dilinden ve elinden düşmeyen Toni & Guy Deniz Tuzu Etkili Saç Spreyi. Bende almak istiyorum ama bulunduğum şehirden ve kredi kartı kullanmadığımdan dolayı daha alamadım. 



Toni&Guy'ın bu  ve diğer bir kaç ürünüyle saçlarına şekil veren hanım ablamız.


Bana bu yazıyı yazmamda ilham kaynağı olan ve biraz kopya çektiğim Krista Kozmetik' e de burdan teşekkürler. Harika DIY projeleri var, bloğuna göz atarsanız eminim seveceksiniz.

Umarım bu yazımı beğenmişsinizdir ve size yararı dokunur. Sizde bu DIY projesini yaparsanız ve beni haberdar ederseniz çok sevinirim.Sevgilerimle.









10 yorum :

  1. Saçların gerçekten maşalı gibi duruyor spreyle bu kadar mükemmel durmasına şaşırdım doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle bir etki beklemiyordum aslında yaparken ama sonuç artısıyla,eksisiyle böyle oldu canımmm :)

      Sil
  2. Saç dalgalar çok güzel olmuş, çok sevindim sprey oldu ve çalıştı :) Beni bahsettin için teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim asıl ben teşekkür ederim. Harika bir bloğun, çok özgün paylaşımların var ve insanlar seni keşfetmeli bence :)

      Sil
  3. Ben de yabancı videolarda görmüştüm ama jöle kullanmak istemediğim için yapmamıştım. Limon çok iyi bir fikirmiş, ben de badem yağıyla yapmayı deneyeceğim. Denedikten sonra muhakkak seni haberdar ederim, çok yararlı oldu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sendede bendekine benzer bir etki yaratır :) Sabırsızlıkla bekliyorum.

      Sil
  4. Senden Leverac yazısı bekliyorum :)) ondada başarılı dalgaların olacak bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onun ilk uygulamada çubuğunu kırdım nasıl becerdin diye sorma ama :)))
      O çubuğa benzer birşey bulursam yazısını hazırlarım inşallah.

      Sil
  5. Bende deniyorum akşam; hep kızlar yapacak diye bir şey yok :D Düz saça nasıl olur bilemem göreceğiz. Atarım fotoğrafı sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım bekliyorum :) Yazılarımı erkeklerde okuyormuş demek.

      Sil