21 Ağustos 2014 Perşembe

Gözaltı Kapatıcısı; Garnier BB Roll-on Yorumlarım

Merhaba arkadaşlar.
Gününüz benimki gibi harika geçiyordur umarım.
Bugün sizlerle Garnier' in Roll-on Gözaltı Kapatıcısını inceleyeceğiz.

Garnier-Gözaltı-Kapatıcı-Blog-Yorum

Benim makyajımın olmazsa olmazlarından biridir gözaltı kapatıcısı. Neden diye soracak olursanız;
üstteki fotoğraflarda çok belli edememiş olsamda ışığın sarı olmasından kaynaklanıyor, kılcal damarlarım deriye  oldukça yakın ve bu damarlar hafif kırmızı yoğun lacivert-mor renklerinde ve bayağı belirginler.Sürüldükten beş saat sonrası ile ilgili olan fotoğrafı daha büyük haliyle aşağıda göreceksiniz ve göz pınarımdan başlayarak aşağı doğru bir hilal çizen morluğu görmemeniz neredeyse imkansız. Neyse gelelim ürün yorumlarıma.
  • Garnier'den kullandığım ilk kapatıcı, başlığı roll-on şeklinde bilyeli. Göz altına uygularken tatlı bir serinlik bırakıyor bilyesinden dolayı. Ancak ürün yan veya baş aşağı bir şekilde konulduğunda bilye kendiliğinden mi dönüyor artık bilemiyorum ama kapağına akma yapıyor çok fena. Bu özelliğini kesinlikle sevmedim. Ürün bayağı minik hem ambalaj hem ml olarak, 7 ml. 5 aydır kullanıyorum bitmeye az kaldı.
  • Renk konusu her zamanki gibi herkesi tatmin etmeyecek şekilde; iki rengi mevcut - açık ve orta ton. Açık ton fazlasıyla sarı hatta turuncuya kaçıyor da diyebilirim. Zaman içinde oksitlenip daha da koyulaştığını da belirtmek isterim.
  • Göz altıma uygulama yaptığım fotoğraflarda gördüğünüz üzere göz pınarımdan başlayan ve göz ortalarına kadar devam eden bir belirgin birazda ince iki-üç çizgim var. Kapatıcıyı kullandığımda  belirgin olan çizgimi dahada belirgin hale getiriyor, diğer ince olan çizgileri ise örtüyor. Morluklar konusunda %60 lık bir performans söz konusu. Tam anlamıyla kapatmıyor evet ama verdiği aydınlık görüntüyle birlikte arka planda kalıyor morluklar. Çizgilere dolma bazen gözlemledim bazense gözlemlemedim.
  • Kalıcığı hakkında bir şey söylemek gerekirse tam bilemiyorum. Makyajımı temizlerken ürün geliyor pamuğa , makyajı çıkarana kadar kendim için söyliyeyim 4-5 saat kadar tamamen silinmiyor gözlerden. Göz üstüne uygulama yaptığım zamanlar hafif yanma hissettim, o bölümün daha hassas olmasından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. 
5 saat sonra gözlerimdeki duruşuna yakından bakarsak; ten makyajı olarak sadece göz altımda kapatıcı var.

Garnier-BB-Gözaltı-Roll-on-Kapatıcı-Duruşu


Benim Garnier BB Roll-on Gözaltı Kapatıcısı hakkında ki kullanıcı yorumlarım bu şekildeydi.
Atladığım noktalar olmamıştır umarım. Siz bu ürünü denediniz mi? Nasıl buldunuz?

Sevgilerimle..





14 yorum :

  1. Goz altlarim pek sorunlu degil sadece cilt rengimi esitlesin diye kullaniyorum ben de . Favorim rimmel london olsa da garnier da fena sayilmaz. En buyuk sorunu acik renginin benim yanmis cildimle ancs uyum saglayabilmesi. Kisin kullanacagimi dusunmuyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet renk sorunu kesinlikle var ben Rimmel london'ınkini almayı düşündüm ama denediğim renkler çok fazla açık geldi birde mağazaların ışıklarına güven olmuyor vazgeçtim almadım.

      Sil
  2. Ben sadece göz altı rengini eşitlemek için kullanıyorum. Bu üründen daha fazlası beklenemez diye düşünüyorum.
    Akma sorunu ise çok kötü, ben de baş yukarı olarak muhafaza ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım işte böyle morluk olunca insan ister istemez beklentiye giriyor. Fiyatına göre güzel bir ürün.

      Sil
  3. Rimmel london match perfection kapatıcı mi wake me up mi garnier mi önerirsiniz ( göz altında minik çizgilerim ve hafif morlugum var ve kapatıcı olarak da kullanmak istiyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben rimmel london match perfection kapatıcının 30 rengini kullanıyorum.Sürdükten bir dakika sonra hafif sarımtrak oluyor benim göz altlarımı hem kapatıp hem aydnlatıyor. Çok hafif bir ürün ,çizgilere çok fazla dolma yapmıyor. Morluklarınız ne kadar bilmiyorum ama yoğunsa fazla örtmez. Rimmel wake me up'ın fondötenini kullandım daha önce kapatıcısı hakkında birşey söyleyemeyeceğim ama kapatıcı önerecek olursam Loreal Match Perfection kapatıcısı kuru göz altlarınız yoksa kapatıcılığı ve yapısını en çok beğendiğim kapatıcıdır..

      Sil
  4. Merhaba bu urunun erkekler icin olani var mi bide nerede satiliyor urunler tesekkur
    http://pihan.tumblr.com/ask

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba cinsiyete göre ayrı üretilen bir ürün değil. Sizde ten renginize göre açık veya orta tonu alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Sevgiler :)

      Sil
    2. Migroslarda, çeşitli kozmetik mağazalarında ve parfümerilerde bulmanız mümkün.

      Sil
    3. Gittim grantisden aldim acik ton ama cok fazla kapatmadi morluklari o.O kapali ton alsam belli olucak bu seferde baska bi urun var midir

      Sil
    4. Morluklarınız fazlaysa altına bir corrector ürün uygulamanız daha faydalı. Böyle somon rengi gibi morluğu arka plana atacak kremsi ürünler. Şunun gibi;

      http://www.chunlibeauty.com/2013/05/bobbi-brown-corrector-light-bisque.html

      üzerine de aydınlatıcı bir ürün uygulayacak ten renginize uygun hale getirebilirsiniz.

      Birde Mac'ın prolongwear kapatıcısı çok övülenler arasında. Onu da deneyebilirsiniz.

      Sil
  5. Merak ettiğim bi üründü, güzel bir yazı olmuş ^-^ Sizin favori kapatıcınız nedir ? Bu arada blogunuzu takipteyim banada beklerim :) www.sanatinsaklisirlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Favori kapatıcım diyebileceğim bir ürünüm yok. İnşallah bulacağım ilerleyen zamanlarda. Ama bu zamana kadar hem yapı hem fiyat hem kapatıcılık olarak beni tatmin eden Loreal True Match oldu. Blogunu izlemeye aldım bende :) Yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  6. Bu markayi kullanmadim ama ben de nötral renksiz bir kapatici olsa cok sevinecegim.

    YanıtlaSil