26 Haziran 2015 Cuma

Acil Zamanlarda Yağlı Saçın Kurtarıcıları

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere kendi saçlarım için uyguladığım, acil zamanlarda çok işimi gören yöntem ve ürünlerden bahsedeceğim. Her zaman her dakika temiz, düzenli, şekillendirilmiş saçlarımız ne yazık ki olmuyor. Bazen aniden dışarı çıkmamız gerekiyor; saçlarımızı yıkamak için vakit yok ve saçlarımız yağlı, berbat halde. Peki böyle durumlarda ne yapabiliririz? Yağlı saçımızı yıkamadan daha temiz nasıl gösterebiliriz?

Benim bu konuda yardımcım olan 3 temel ürünüm var.  Hepsini severek kullanıyorum. Şimdi, hep beraber 'Yağlı saçlarımla acil zamanlarda yıkamadan nasıl başa çıkıyorum, nasıl şekillendiriyorum? Hangi ürünleri kullanıyorum?' bunlara değinelim.

Acil Zamanlarda Yağlı Saçın Kurtarıcıları
ADIM 1 - Saçları Nemlendirmek : Saçlarımızın en büyük dostu nemdir. Şahsen yağlı saçlara sahip birisiyim ancak uçları oldukça kuru saçlarım vardır. Kuruma demek ilerleyen zamanlarda kırık saç uçları demektir. Bu yüzden saçlarımı şekillendirmeden önce, saçlarımı baş aşağı salıp bir miktar suyu ellerimi alıp saçlarıma uygularım. Tarama işlemine saçımı hazırlamak için bu önemli bir adım. Saçlar ne çok ıslakken ne çok kuruyken taranmalı. İkisi de oldukça zararlı. Hafif nemli saçı taramak her zaman daha  idealdir.

ADIM 2 - Saçları Taramak : Saçlarınızı tarama şeklimiz kadar kullandığımız tarak da çok önemli. Ben saçlarımı fazla yormayan geniş aralıklı bir tarak tercih ediyorum. Saçlarıma perma yaptırmıştım uzunca bir zaman önce o zamandan beri bu tarak benimle. Hafif nemli saçlarımı bu tarakla uçlardan başlayıp yavaş bir şekilde saçlarımdaki düğümleri çözerek ilerliyorum. Geniş tarak kullanmak hem daha acısız hem daha sağlıklı bir tarama sağlıyor.

ADIM 3 - Saçları Isıdan Korumak : Saçlarıma ısıl işlem uygulayacağım için hatta en basitinden günlük dış etkenlerden korunması için ürün kullanmak gerek. Ben bu aşamada direk saçı ısıdan koruduğunu iddia eden sprey,krem vs değil de Loreal Elseve Mucizevi Yağı kullanıyorum. Saçlarımı hem biraz nemlendirmiş hem de ısıdan korumuş oluyorum.

ADIM 4 - Şekillendirme : Ben bu kısımda yarı dalgalı yarı düz saçlarım için ısıl işlem uygulamayı seçiyorum. Düşük ayarda ısıttığım düzleştiricimi, saçlarımdan orta kalınlıkta tutamlar alıp dalgalar yaratmak için kullanıyorum. Doğal durmasını istediğim için saçımın her tutamına değilde bazı tutamlarına özellikle ön kısımda ki saçlarıma daha özenli bir uygulama yapıyorum.

ADIM 5 - Hacim Kazandırma : Aslında bu adıma yağı saçtan uzaklaştırma da diyebiliriz. Saç diplerim saçlarımı şekillendirdiğim halde sönük ve yağlı gözükecek. Bu nedenle hem bu sönüklüğü alması hem de yağı emmesi için kuru şampuan kullanıyorum. Benim tercihim Batiste Tropical Kuru Şampuandan yana oluyor. Siz isterseniz başka bir kuru şampuan kullanabilir ya da elinizde varsa toz bebek pudrasını saç diplerinize sürebilirsiniz. Hemen hemen aynı sonucu verecektir. İster kuru şampuan ister bebek pudrası kullanın, dikkat edilmesi gereken püf nokta; ürünlerin saçlara verdiği beyaz tabakanın iyi dağıtılması. Ben şekillendirme işlemini önceden yapmıştım. Buklelerimin, dalgalarımın çok doğal durmasını istiyorum. Kuru şampuanı saç diplerime uyguladıktan sonra makyajımı yapmaya geçiyorum. Bu sırada saçımdaki yağ beyaz tabakayı- pudra görüntüsünü biraz emmiş oluyor. Makyajımı tamamladıktan sonra saçlarımı baş aşağı yapıp, ellerimle saç diplerimi ovalıyorum ve hafifçe dalgaların arasından parmaklarımda tararmış gibi geçiyorum.

Batiste kuru şampuan blog

5 adımda saçlarım daha temiz, daha hacimli ve daha bakımlı görünüyor. Siz dalgalarınızın daha kalıcı olmasını istiyoorsanız tutucu bir sprey kullanabilirsiniz.Ben pek fazla bu tarz ürünler kullanmayı sevmediğim için bu aşamayı es geçtim.  Benim acil zamanlarda, saçlarımı yıkamaya ve şekillendirmeye fazla vaktim olmadığında uyguladığım yöntem ve ürünler bu şekilde. Siz nasıl yapıyor, neler kullanıyorsunuz?

Yorumlarınız benim için önemli.. Eleştiri, öneri, beğeni hepsine açığım.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Hoş Kalın!



22 yorum :

  1. Batiste kuru şampuanlarına bayılıyorum! Hayat kurtarıyor resmen :)

    YanıtlaSil
  2. Batiste'yi bende severek kullanıyorum. İlk kullandığım kuru şampuan olduğu için iyisini-kötüsünü fazla bilemiyorum ama gayet güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Batiste harika ama muadil olarak Elidor'un pembe olanı da süper. Ve kesinlikle hayat kurtarır bunlar, bize de beklerim sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Aile Albümü,

    Elidor kullanmadım, yeşil olanını da kimse beğenmemişti, kullandığım için bir karşılaştırm yapamıyorum tabikide. Blogunu ziyaret ediyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    beni takibe almışsın. Ben de 600 üyen olmaktan gurur duydum. Sıfırladık. Tütü etek çekilişime de katılmanı isterim canım:)
    http://www.nilgunozenaydin.com/2015/06/cekilis-yapiyorum.html

    YanıtlaSil
  6. Merhaba iadei ziyarete geldim. Ben de sizi takipteyim.😊😊😊

    YanıtlaSil
  7. Bebek pudrası, kuru şampuan hepsi benim başımın tacı :D First aid kit'lerede konulsun ^,^ Bu arada saçlar şahane gözüküyor beybim :*

    YanıtlaSil
  8. Nilgün Aydın ;

    Hoşgeldin :) bir 600 üye daha görürüm inşallah .

    YanıtlaSil
  9. Ceyda, beybimmm senin saçlarının güzelliği yanında benimkiler hiç kalır :*

    YanıtlaSil
  10. D. Songul, çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş , ellerine sağlık ^-^

    YanıtlaSil
  12. Sanatin Sakli Sırları;

    Beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  13. elseve mucizevi yağ benimde favorim . az hayatımı kurtarmadı :) kuru şampuanlarda candır ama benim için elseve hala şuanda başta :D

    YanıtlaSil
  14. Loreal'in tam etkisini anlayamadım henüz ben . Çok az kullandım daha çünkü :)

    YanıtlaSil
  15. Canim cok faydali bir yazi olmus, aynen ben de öyle yapiyorum. Kuru sampuan tam bir kurtarici. :)

    YanıtlaSil
  16. Eylem Delacroix,

    Tatlım kesinlikle kurtarıcı ürünler hem zamandan hem bakımdan tasarruf ediyoruz böylece :)

    YanıtlaSil
  17. Pudra kullanmis ama memnun kalmamistim. Kuru sampuan da pudra ile ayni etkiyi mi veriyor acsba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen hemen aynı ama kırı şampuan daha profesyonel şekilde kombine edildiğinden saça yedirilmesi daha kolay ve kokusu güzel. Genel olarak anı kurtaran ürünler olduğu için muciZe beklememek lazım, saçı temizlemiyor sadece mış gibi görünmesini sağlıyorlar :)

      Sil
  18. Çok güzel ve kurtarıcı bir yazı olmuş ayrıca belirtmeden edemicem çok güzelsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı faydalı bulman ve yorum yapman beni çok mutlu etti :) ayrıca çok teşekkür ederim. İçimizdeki güzellik baki kalsın yeter ki ..

      Sil
  19. Yaa yağlı saçlar benim de başıma bela. Batiste'yi duymamıştım. Ben Elidor kullandım. Gerçekten kurtarıcıydı. Tarak konusunda tavsiyenizi dinleyip bir tane geniş aralıklı tarak edineceğim. Fırçalar saçları çok yıpratıyor. Üstelik daha fazla yağlandırıyor. Teşekkürler paylaşım için. Blogunuzu da çok beğendim.

    YanıtlaSil
  20. Ben teşekkür ederim :) fırça konusuna katılıyorum, taraklar daha az yıpratıcı etkiye sahip.

    YanıtlaSil