13 Ocak 2016 Çarşamba

CATRİCE GÜNLERİ | Catrice Camauflage Cream Concealer / KAPATICI YORUMU

 Merhaba arkadaşlar. Haftanın ikinci yazısındayız. Catrice markası Rossman Türkiye mağazalarında satışa sunuldu geçtiğimiz aylarda. Duymayan kalmamıştır sanırım. Ben Catrice markası ve ürünleriyle ilgili bir yazı dizisi başlatmıştım. Bir önceki yazımda Catrice Absoloute Matt Far Paleti'nin inceleme yazısını burdan okuyabilirsiniz.

Markanın sizinle tanıştırmak istediğim ikinci ürünü;

Catrice Camauflage Cream Concealer
Catrice Kamuflaj Krem Kapatıcı

Catrice-Camauflage-Cream-Concealer

Catrice 'in en meşhur ürünlerinden biri olan Camouflage Krem Kapatıcı'yı birde benden dinleyin istedim. Catrice Camauflage Cream Concealer' da açık renk olan 10 rengini kullanıyorum. Bariz bir sarı alttonu olan, yoğun yapılı bir kapatıcı. 20 rengi daha pembe-somon gibi gördüğüm kadarıyla. Ten renginize ve şikayetinize göre iki renkten birini alabilirsiniz.

Catrice-kapatıcı-kullananlar-blog

Catrice Kamuflaj Krem Kapatıcı'yı ben nasıl kullanıyorum?

Yapı olarak kesinlikle ağır bir ürün, kapatıcılığının orta üzerinde olması bu yoğunluktan kaynaklanıyor bence. Öylesine yoğun ki bu ürünü nemli bir makyaj süngeri ile denemeye kalkarsanız nefret ettirir. Bir gün acelem vardı  makyaj süngeri ile bir  denemeye kalktım, aman Allah'ım. Yok böyle bir katılık yok böyle bir homojensizlik. Kesinlikle parmaklar yardımı ile uygulanması gereken bir ürün, vücut sıcaklığıyla birlikte yoğunluğunuz azalması biraz çözünmesi gerek ki istediğiniz bölgelere uylulayabilin.

Göz altlarında kullanmayı düşünüyorsanız çok çok az bir miktar alarak, uzun süre parmaklarınızla pıt pıt yaparak göz altına yedirmelisiniz ki, doğal dursun. Ürünü ne kadar inceltirseniz göz altında o kadar doğala yaklaştırırsınız ve ürünü ne kadar fazla uygulamaya kalkarsanız o kadar kalın, tabakamsı bir duruş sergiliyor. Göz altı için uygun bulmadım ama kullanmak isteyenler olabilir diye bu noktaya değinmek istedim.

Sivilceler üzerinde kullanımını ise yine çok sevmedim. Ürünün yapısı kuru, sivilceler zaten aynı şekilde kurumaya müsait. İkisinin birleşimi kapanmaya çalışılmış, üzeri pullaşmış ve daha çok ön planda bir sivilce olur bana inanın. Ama eklemek istediğim şöyle bir şey var ki göz altı dışında olan herhangi bir pürüzsüz yüzeyde( sivilcelere oranla daha az pürüzlü örneğin sivilce lekeleri ve benler gibi) gerçekten tam performans alabilirsiniz. Yüzeyin temiz olması kapatıcıyı hem daha temiz hem daha homojen uygulamanızı sağladığı gibi aynı zamanda daha doğal duruyor.

Catrice Kamuflaj Krem Kapatıcı'yı kullanmayı sevdiğim noktalardan  ikisi ise şöyle;
İlki kaşları şekillendirdikten sonra daha temiz görünmesi için bu kapatıcıyla etrafını çerçevelemek, ikincisi ise mat rujlar sonrası dudağa bir çerçeve yapmak. İşte bu iki işlemde de çok memnun kaldığım bir ürün oldu ve en çok kullandığım hali bu şekilde. 

Bu resimde hem anlattığım yöntemle göz altlarıma uygulanmış halini hemde kaşımı çerçevelediğim halini görebilirsiniz. Uygulama ne kadar minimal ve ve bol parmak hareketleri ile yapılırsa o kadar doğal duruyor ancak göz altı çizgilerine her türlü doluyor..

Catrice-Kamuflaj-Krem-Kapatıcı

Ürünün rengi ise şu şekilde, elimin üzerinde ki yaralarda denemiştim, kedimiz Osman sağ olsun.

catrice-kapatıcı-blog

Ürünün bende ki kalıcığı 7-8 saat kadar, Kuru ciltlerden ziyade yağlı ciltler bu ürünü sevebilir. Yada cildinizi nem bombasına tutuyorsanız bu ürünle daha çok anlaşabilirsiniz.

Catrice Camauflage Cream Concealer Rossman Mağazalarında 14 tl..

Okuduğunuz için teşekkürler, hoş kalın.









15 yorum :

  1. Ya nasıl güzelsin sen :)) teşekkürler canım takipteyiiim

    YanıtlaSil
  2. Evet canım var :) caglagrmngl.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Rujunun ismini öğrenebilir miyimm :) çok güzel duruyor sende

    YanıtlaSil
  4. Rujun ismini öğrenebilir miyim :) çok yakışmış sana :)

    YanıtlaSil
  5. Sivilce oluşturdumu diye soran arkadaşım. Yorumunu yayınladım ama kayboldu, nereye gitti bende bilmiyorum 😅 Şöyle diyim alın bölgem sivilxeye müsait ergenlik dönemimde en çok sivilce çıkan bölgeydi haliyle yağlı bir bölge, karma cildime göre. O yüzden üst üste her gün kullanırsam orda pütürlenmeye yol açıyor, yada nasıl diyeyim adet günlerimde 2 sivilxe çıkaracaksam bunla 4 oluyor. Ama geri kalan bölgelerde hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bu tamamen benim cildimin bir özelliği. Bb kremdese fondötendede kremlerde de benzer etkiyi alıyorum bazı zaman ve bazı ürünlerde

    YanıtlaSil
  6. Blogunu çok beğendim hemen takibe aldım maşallah çok güzelsin ^^ Geri dönersen çok mutlu olurum sevgiler ^^
    tekboynuzlupanda.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep'cim mailini aldım ancak yoğunluktan yanıt veremedim. Daha doğrusu tatilde olduğum için yerimde durmuyorum :) bloguna göz atacağım. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  7. ne güzel dudakların var senin öylee. Post ise ayrı güzel kapatıcıyı not ettim bile :) çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Bende yeni kullanmaya başladım kesinlikle parmakla uygulanmalı :)
    Sevgiler

    Sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. kaşlarına ba yıl dım

    YanıtlaSil