15 Temmuz 2015 Çarşamba

Yeni Makyaj Trendi ! STROBİNG Nedir? Strobing Makyaj Nasıl Yapılır?

makyaj-trendi-strobing-nedir

Merhaba arkadaşlar. Günümüzün makyaj akımları çok hızlı değişmese de tüm dikkatleri üzerine çeken yen bir makyaj trendi/uygulaması var. Yerli-yabancı blogger ve vlogger arkadaşlar arasında hıphızlıca yayılan bu tekniğin ismi STROBİNG!

Nedir bu Strobing?

Temelde yüzümüzün yüksek noktalarına sadece aydınlatıcı veya aydınlatma etkisi olan bir ürün kullanarak sanki  cildimiz içeriden ışıl ışılmış gibi efekt yaratmak. Strobing'in olayı ışık.. Işığı kullanarak yüzümüze derinlik ve boyut kazandırmayı amaçlıyor. Strobing uygulaması hepimizin aşina olduğu kontür uygulamasının tam tersi aslında. Gölgeler yerine ışığı temel alıyoruz. Hem bu makyaj trendini yakalamak çok kolay! Kontür uygulamasını istediğiniz gibi(Youtube gurularında gördüğünüz haliyle) kendinize uygulayamıyor, sizin üzerinizde mükemmel göründüğünü düşünmüyor olabilirsiniz. Strobing makyajını ise birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz. Nasıl mı?

Strobing-nedir?

Strobing Makyajı Kendimizi Nasıl Uygularız?
Strobing işlemi nasıl yapılır?

Sizde Strobing trendini yakalamak istiyorsanız ihtiyacınız olan tek bir ürün var; aydınlatıcı yada yerine geçebilecek herhangi bir ürün. Sağlıklı, taze bir görünüm yakalamak istediğimiz için makyaj öncesi bol nemlendirilmiş bir cilt çok önemli. Günlük rutininizde kullandığınız fondöten, renkli nemlendirici, bb krem veya kapatıcıyı uyguladıktan sonra yüzümüzde güneşin vurduğu yüksek bölgelere yani üst resimde de göstermiş olduğum bölgelere aydınlatıcımızı bol bol uyguluyoruz.
  • Göz pınarlarına
  • Dudak üstüne
  • Kaş altı/kaş kemiğine
  • Elmacık kemiklerine 
  • Burun kemiğine ve ucuna
  • Çeneye 
Sonrasında allık kullanabilirsiniz. Bu makyajda bir diğer önemli nokta ise göz makyajını oldukça minimal tutmanız. 'Strobing trendine bende katılmak istiyorum ama hangi ürünleri kullanacağımı bilmiyorum.' diyorsanız sizin için seçtiğim uygun fiyatlı ürünlere göz atabilirsiniz.



strobing-makyaj-nedir




Rimmel London 3in1 SunShimmer Bronzer: Aslında bir bronzer ancak içinde bulunan üç renkten en açık renk aydınlatıcı olarak kullanılabilecek bir renk ve yapıda. Ben kendimde kullanıyorum dibini görmeye yaklaştım diyebilirim. Tavsiyemdir :) Hem far hem bronzer hem aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz. Ürünün indirimsiz fiyatı Watsons mağazalarında 15 tl.

Essence Soo Glow Aydınlatıcı : Raflarda yeni yeni gördüğüm ancak kremsi yapısı sayesinde doğal bir bitiş sağlayacağını düşündüğüm bir aydınlatıcı. Ürünün indirimsiz fiyatı Gratis mağazalarında 10 tl.

The Balm Mary Lou Aydınlatıcı : Toz formda deneyen hemen hemen herkesin bayıldığı, ellerden düşmeyen aydınlatıcı. İndirimsiz fiyatı 60 tl civarında ancak indirim dönemlerinde çok uyguna alabilirsiniz.

The Balm Cindy Lou Aydınlatıcı : Pembe alttonlu, beyaz tenli kişilerin göz bebeği olabilecek bir ürün. Tabi hemen hemen herkes kullanabilir. Zevk meselesi. Yine Gratis Mağazalarından temin edebilirsiniz.

Strobing Trendini Kendimize Uyarlama

  • Yağlı cilde sahip olanlar parıldamaktan pek hoşlanmayacaklardır. Bu yüzden ten makyajında matlığı sağlayıp sadece aydınlatıcı kullanarak daha kontrollü bir görünüm sağlayabilirler.
  • Her ihtimale karşı yanımızda yağ emici mendillerden taşımak kurtarıcı olabilir.
  • Yağlı ciltler aydınlatıcı seçerken toz, diğer cilt tipleri likit aydınlatıcıları tercih edebilirler.
  • Likit aydınlatıcılar daha doğal bir görünüm sağlamak için idealdir.
  • Strobing tekniğinde gösterilen hemen hemen tüm bölgelere aydınlatıcı uygulamayabilirsiniz. Tamamen sizin isteğinize kalmış ancak ne kadar ışıltı o kadar Strobing!
  • Açık tenliyseniz pembe alttonlu, buğday tenliyseniz sarı/altın tonlu, koyu tenli iseniz bronz tonlu aydınlatıcıları tercih edebilirsiniz.
  •  Daha aydınlık bir görünüm için aydınlatıcıdan önce lipbalm/gloss benzeri bir ürün kullanıp, ışıltıyı maksimuma ulaştırabilirsiniz.
Bu kadar araştırmanın ve anlatmanın ardından tabiki bende bir Strobing makyajı yaptım. Tam yaz aylarına damgasını vuran trendin zamanlaması çok iyi. Yaz aylarında severek kullanacağımı düşünüyorum.

Strobing-Makyaj-Örneği

Strobing tekniğini kullanarak yaptığım makyaj bu şekilde. Telefon kamerasıyla çektiğim için çok fazla belirgin değil ancak ben bu makyajı çok sevdim. Bayram makyajımıda bu şekilde yapmayı planlıyorum sadece birazcık far kullanacağım. Umarım beğenmişsinizdir. Siz Strobing tekniği hakkında ne düşünüyorsunuz?







2 yorum :

  1. Özellikle yaz ayı için gerçekten çok sevdiğim bir makyaj! Essence Soo Glow!'u da şiddetle öneririm ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünle ilgili yazını okudum, güzel bi ürüne benziyor. Ben likit aydınlatıcımla mutluyum şimdilik olurda başka türlere giderse aklım mutlaka Essence'e de bakarım :)

      Sil