7 Ağustos 2015 Cuma

Nasıl Yapılır? DONUT TOPUZ | Topuz Tokasıyla

Merhaba arkadaşlar. Saçlar söz konusu olunca klasiklerden ve sınırlardan fazla uzaklaşmayan bir tipimdir. Saçlarımı toplarım, düzleştiririm ya da maşalarım. Hemen hemen herkesin yaptığı ve çoğunlukla gördüğümüz sınırlı saç şekillerini kullanırım. Geçtiğimiz Ramazan bayramında bu zinciri kırmak istedim. Bu yüzden -ne yapsam?- diye düşünürken bir takıcıda donut topuz tokaları gözüme çarptı. Pinterestte çok fazla karşıma çıkıyordu bende denemek amaçlı bir tane orta boy donut topuz tokası aldım.

Donut-Topuz-Nasil-Yapilir?

Donut Topuz Nasıl Yapılır?

Öncelikle donut topuz yapmak için ihtiyacımız olan ürünlere bakalım.


  • Donut topuz tokası 2 tl gibi bir fiyata almıştım hemen hemen her takı-toka satan yerlerde vardır.
  • Sık dişli tarak, saçımızı düzgün toplayabilmek ve mükemmel görünüm yaratabilmek için aynı zamanda bebek saçları taramak/sabitlemek amacıyla kullanacağız.
  • Mat waks ise çıkışan saçlarımızla baş etmek için bire birdir.

Donut topuz yapmak için saçlarınızın uzun olması gerekmiyor. Saçlarınız omuzlarınıza değsin ve toplansın bu yeterli. İnternette 2 farklı donut topuz yapımı gördüm benim denediğim teknik ise sanırım bana özgü.

En genel ve bilinen donut topuz yapımı yukarıda ki fotoğrafta anlatılan gibi. Saçlarımızı tepeden veya istediğimiz noktadan sıkı bir şekilde topluyoruz. Topladığımız saçın at kuyruğu kısmından donut topuz tokasını geçiriyoruz. Kendi saçlarımızı topuz tokasını saracak şekilde bırakıp bir lastik toka yardımı ile tutturuyoruz. Kalan saçlarımızı donut topuzumuzun etrafına sarıp, tel tokalar ile sabitliyoruz.

Benim Donut Topuz Yapma Tekniğim

Saçlarımı yine fotoğrafta ki gibi öncesine bir şekillendirici ürün kullanarak ( Milkshake saç bakım köpüğü) sık dişli krepe dediğimiz tarağı kullanarak sıkı bir şekilde tepede topluyorum. Saçımdan bir tutam alıp tarıyorum, donut topuzun üzerinden altına doğru saçı getirip, altındaki boşluktan saçı yukarı çıkarıp diğer saçlarımla birleştiriyorum. Donut topuz tokasının içinden geçirdiğim saç daha kısa kaldığı için o saçı bir sonraki tutamın altına getirip tekrar aynı işlemi tekrarlıyorum. Bu şekilde tüm saçı tutam tutam donut topuz tokası içerisinden geçiriyorum, son kalan tutamıda donut topuz tokasının içine itiyorum. 4-5 tel toka yardımıyla çıkışmaları öncelemek için donut topuzun etrafına rast gele yada çıkışacağını düşündüğüm yerlere takıyorum. Çıkan bebek saçlarımı mat bir vaks yardımı ile yapıştırıp, tekrar krepe tarağım ile üzerinden geçiyorum. Sonucunda enfes bir donut topuz çıkıyor. Ben kendi tekniğimle tek seferde yapabildim.


Siz daha önce donut topuz yapmayı denediniz mi?



5 yorum :

  1. ben sık sık yapıyorum çalıştığım yerde herkes çok seviyor ama başım çok ağrıyo bi de her gün yapmamak lazım saç diplerimiz nefes almayabilir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende 20 gün arayla iki defa denedim, hergün yapılmaz tabi. hele benim teknik daha zor hergün hergün üşenirim ben :)

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş benimde ne zamandır aklımda bu model.En yakın zamanda topuz tokasından bende alıp deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu toka yüzyılın buluşu diyebilirim şaka bi yana gerçekten sıcaklar için bu saç modeli ideal :)

    YanıtlaSil