27 Ocak 2015 Salı

Kırmızı Rujun Cazibesi ve Püf Noktaları

Herkese merhabalar!

Kırmızı ruj, makyaj çantalarımızın olmazsa olmazlarından değildir belki ama itiraf edelim; Hepimiz hayatımızda bir kerecikte olsa kırmızı ruj alıp, denemişizdir. Kırmızı rujun iddiası, cekiciliği bizi kendine elbet çekmiştir yada çekecektir. Her dönem ve her mevsim birçoğumuzun vazgeçilmezi olan kırmızı ruj, bulunduğunuz ortamda tüm bakışları üzerinize çevirecektir. Bazı erkekler tarafından kırmızı rujun 'Şehvetin ve tutkunun dudaklarda ki sembolü.'  gibi görüldüğünü söylesem abartmış sayılmam değil mi?

Kırmızı rujun kendisi kadar doğru kullanımı da çok önemlidir. Kırmızı rujun doğru kullanımı kişiye anında özgün, sofistike, feminen, cüretkar ve tabi ki çok çekici bir görünüm sağlar. Kırmızı ruju hemen hemen her bayan kullanabilir. Yeterki kendi doğru kırmızı ruj tonunuzu bulun. Açık ve buğday tenlilerin daha çok kırmızı ruju tercih ettiğini görürüz ve genellikle de bu tenlere yakışır.


Peki kırmızı ruj kullanmak için nelere dikkat etmek gerekir? İşte size; benim gördüğüm, uyguladığım ve okuduklarım yoluyla edindiğim bilgilerden bir dizi...

Kırmızı ruj kullanmanın püf noktaları...

1- Kırmızı ruju tek başına kullanmak her yiğidin harcı değildir.


Kırmızı ruju tek başına kullanmak büyük bir yanlış olur. Özellikle bir kırmızı ruj tutkunuysanız, rujunuzu sürmeden önce bir dudak kalemi ile hatlarınızı belirleyip, sonrasında rujunuzu sürün. Bu şekilde daha kontrollü ve kusursuz bir görünüm elde etmiş olursunuz. Aynı zamanda kırmızı bir dudak kalemini ruj gibi dudaklara uygulayıp üzerine kırmızı ruju uygulamak kalıcılığı iki katına çıkaracaktır.


2- Kırmızı ruj sürmeden önce dudaklarınıza peeling yapmalısınız!

Kırmızı rujun tüm dikkati size dolayısıyla dudaklarınıza yoğunlaştıracağı bir gerçek. Bunun için kırmızı ruj sürmeden önce dudaklarınızı hazırlamalısınız. Bu işe ölü deriyi alarak başlayabilirsiniz. Evdeki malzemelerle kendi peelingini  yapabilirsiniz. Bir miktar toz şekeri, bal ve zeytinyağını ufak bir kapta karıştırarak elde ettiğiniz karışımı yumuşak ve dairesel hareketlerle dudaklarınıza uygulayın. Bu işlemin ardından temizlediğiniz dudaklarınıza isteğe göre nemlendirici sürün.


3- Aceleniz varsa kırmızı rujdan uzak durun.

Kırmızı ruj kullanmak özen ister. Kırmızı ruj kullanacaksanız yavaş hareketlerle ve dikkatli sürmelisiniz. Aceleniz olduğunuzda kırmızı ruj sürerken yaptığınız küçük bir hata tüm makyajınızı bozmakla kalmaz. Aynı zamanda gideceğiniz yere geç kalmanıza da neden olabilir.





4- Kırmızı rujun dişlerinize bulaşmamasına özen gösterin.

Kırmızı rujun akıl almaz etkisi, dişlere bulaşmasıyla birlikte tam tersi bir duruma dönüşecektir. Bunun için rujunuzu zaman zaman kontrol etmeyi unutmayın ve yanınızda acil durumlar için ıslak mendil bulundurun.




5- Kırmızı rujunuzu yanınızda taşıyın.

Kırmızı ruj tazeleme gerektirir. Bir şeyler yediğinizde veya içtiğinizde kırmızı rujunuzun silikleşmesi hoşunuza gitmeyecektir. Bu yüzden kırmızı ruj kullandığınız günlerde yanınızda bulundurmanız yararınıza olacaktır.

6-Kırmızı ruj kullandığınızda makyajınızı olabildiğince sade tutun.

'Kırmızı ruj tek başına bir makyajdır aslında..' demek isterdim ancak sadece kırmızı bir ruju sürmekle olay bitmiyor ne yazık ki. Özellikle cilldinize hiçbir şey sürmeden kullandığınız kırmızı ruj çok çiğ bir görünüm yaratabilir. Bu yüzden benim kırmızı ruj makyajında tercihim olabildiğince kusursuz bir ten. Gözlerde hafif ve nude tonlarda tek renk bir far yada gölge yine hafif bir maskara ile desteklenmeli. Böylece kırmızı rujun vurgusunu mükemmel bir şekilde üzerinizde taşıyabilirsiniz.



Benim kırmızı ruj üzerine söyleyebileceklerim bu kadardı. Sizin eklemek istediğiniz noktalar varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz. Benzer yazılarda görüşmek dileğiyle. Hoş kalın!

6 yorum :

  1. Kırmızı ruj fazlaca kullanan biriyim,özellikle de mat olanları. Çok doğru tüm yazdıklarınız. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bana katılıyor olmana sevindim. Yorumun için teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  2. Bloğum taşındı yeni adresimde de takibini beklerim. Sevgiler... blogkizsalseyler

    YanıtlaSil
  3. Aynen katılıyorum, sürenlerde biraz özenli olsunlar :)

    YanıtlaSil