10 Ağustos 2015 Pazartesi

PASTEL Nude Far Paleti İnceleme


Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde Pastel Kozmetik bana ürünlerinden oluşan bir  paket göndermişti. Hatırlarsınız, bir çok kişiye gönderim yapılmıştı. Bende o zamandan bu yana paleti kullandım sanırım 2 ay oldu.  Artık yorumlayabilecek kadar kullandığımı düşünüyorum.

PASTEL Nude Far Paleti 

PASTEL-Nude-Far-Paleti

Pastel'in son serisine ait  Nude far paleti siyah,şık ambalajında geliyor. Üzerinde - Pastel Nude Eyeshadow- yazısı var. İçini açtığınızda büyük bir aynası var ki ben makyajlarımı yaparken bu aynadan çok faydalanıyorum.

PASTEL-Nude-Far-Paleti

İçerisinde ki farlar hem günlük kullanıma hem gece kullanıma uygun. Klasik, seçilebilecek en güzel renklerle, kullanışlı bir palet oluşturulmuş. Farların gramajları diğer markalara nispeten daha büyük ve dokuları oldukça yumuşak. Hatta çabuk bitirilecek cinsten bir yapısı var.Bir kaç kullanımda bile farların ortalarında bir çökme görüyorsunuz. Pastel Nude Far Paleti'nin içersinde 8 doğal renk bulunuyor. Üst sıra mat, alt sıra ışıltılı renklerden oluşuyor. Hemen hemen herkesin zevkine hitap edebilecek, genel olarak en sık kullanılan tonları seçmişler. Risksiz bir palet, kullanacağınız bir rengin yanında kullanışsız renkler sunmamış. Yani demek istediğim; bazı paletler vardır bir iki rengine vurulursunuz ama diğer renklerine hiç dokunmazsınız. İşte bu öyle bir far paleti değil. Ben Pastel Nude Far Paleti'nin renk seçimlerini oldukça başarılı buldum.

PASTEL-Nude-Far-Paleti

Mat renkler sırasıyla ;
Kırık Beyaz : Diğer farlara baz olsun diye yada kendi başına göz kapağınızı eşitlemek için kullanabilirsiniz. Kaş altındı aydınlatmada ışıltılı renklerden hoşlanmıyorsanız bu renk işinizi fazlasıyla görecektir. Kapatıcınızı bile sabitleyebilirsiniz bu renkle.

Orta Kahve : Katlanma çizgisine uygulanmak için ideal kahve tonu. Çok soğuk yada çok sıcak değil. Buğulu makyajlarda geçiş rengi olarak sıkça gördüğümüz, tek başına göz kapağında kırık beyaz katlanma bölgesinde bu renk olursa günlük güzel bir göz makyajı elde edebilirsiniz.

Açık şeftali : Yine geçiş rengi, sıcaklık katmak için kullanılabilir. Tek başına göz kapağına da kullanılabilir. Benim sevdiğim ve elimde olmayan bir renkti.

Gül kurusu-mor : Bu iki renk arasında kalmış bir renk bana göre. Benim çok fazla kullandığım bir ton değil ama yine buğulu makyajlar için güzel bir geçiş rengi olacaktır diye düşünüyorum.

PASTEL-Nude-Far-Paleti

Işıltılı renkler sırasıyla;
Taupe : Duruşu çok fazla giriye çalıyor ama uygulandığında tam bir taupe. Sür-çık renklerden.

Bronz-turuncu : Turunculuk baskın ama benim bronz diyesim geldi. Bu renk çok pinmentli.

Bronze-altın-taupe karışımı : Buda yine sür-çık renklerden. Tek başına gözde çok enfes duruyor.

Acı kahve : Altın yansımalı acı kahve. Gözün dış köşelerini koyultmak, gölge vermek için böyle bir renk koymaları iyi olmuş. Tek başına yada diğer renklerle kullanılabilir bir renk.

PASTEL-Nude-Far-Paleti

Pastel Nude Far Paleti'nde renklerin dokuları oldukça yumuşak olduğu için mat renklerde de ışıltılı renklerde de rengi alabilmek için çok uğraşmanıza gerek yok. Işıltılı renkler matlara göre daha pigmentli ancak mat olanlarda fena sayılmazlar. Mat renklerde tek sorun bence farı dağıtırken rengin kaybolması, kısmen silikleşmesi diyebiliriz. Bunu da iki kat far uygulayarak çözebiliriz. Pastel Nude Paleti'ndeki farları bazsız kullanmadığım için çizgilere dolma ve kalıcılık konusunda bir yorum yapamıyorum.

20-25 liraya alınabilecek, kullanışlı renkler içeren güzel bir palet olduğunu düşünüyorum. Siz de Pastel Nude Far Paleti'ni almak isterseniz size en yakın kozmetikçiye sorabilir yada direk online sitesinden inceleyebilirsiniz.







11 yorum :

  1. renk tonları çok hoş ayrıca ayna da geyet büyükmüş :)

    YanıtlaSil
  2. belki sonbaharda alabilirim çünkü tonlar tam o mevsimlik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim elim hep bu tonlara gittiği için mevsim ayırt etmiyorum :)

      Sil
  3. renkler gerçekten çok kullanışlı palette kullanılmayacak renk yok :)

    YanıtlaSil
  4. Kalıcı ise farlar günlük kullanım için güzel duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde kapatıcıyla hem rengi eşitleyip hem baz oluşturduğumdan farlar beni sabahtan akşama götürüyorlar. Normal kalıcıklarınında kötü olduğunu sanmıyorum :)

      Sil
  5. Merhaba bu paletin pigmentasyon ve kalıcılığının iyi olmadığını okudum bazı yerlerde. Acaba bu paletin renklerine muadil olacak bir palet biliyor musunuz veya ayrı ayrı nasıl bulabilirim?

    YanıtlaSil