12 Temmuz 2015 Pazar

Benefit They Are Real Maskara / Hangisi gerçek hangisi sahte? Sahte ürünleri nasıl anlarız?

Merhaba arkadaşlar. 
Bugün sizlerle benim moralimi fazlasıyla bozan ancak yapacak bir şeyimin olmadığı yalnız sizi uyarabileceğim bir yazıda birlikteyiz. Eğer kozmetik sever biriyseniz Benefit ürünlerini daha önce mutlaka görmüş, duymuş ya da kullanmışsınızdır. Benim Benefit ürünleriyle tanışmam geçtiğimiz yıl içinde oldu. İlk olarak Benefit'in meşhur Gimme Brow/Kaş Maskarasını aldım. Sonrasında Benefit Porefessional'ı deneme şansım oldu. Son olarak da dünya çapında bir numara olarak lanse edilen Benefit They Are Real Maskarayı denemek istedim. Normalde çok uygun/ucuz ürünleri var diyemeyiz. Eee haliyle Sephoralardan tek kerede 100 küsür lira verip bir maskara alamayacaktım. Öğrenciyim, belli bir bütçem var sonuçta. Neyse dedim instagram satışlarına bakayım. Bakmaz olaydım!


Gerçek Benefit They Are Real Maskara / ALT
Sahte Benefit They Are Real Maskara / ÜST


İnstagramdan denk geldi, daha öncede ikinci el kozmetik alışverişleri yapmış olmam ve aldığım sayfada daha önce alışveriş yapmış  kişilerin olumlu yorumları derken; bir gazla almış bulundum. Yarı fiyatına denk geldi. Geldi gelmesinede üründe bir tuhaflık olduğunu ilk elime aldığım an anlamıştım. Yalnız görüntü olarak gayet daha önce kullanmamış birinin inanacağı şekilde yapılmış bir replika olduğunu söyleyebilirim. Yanılıyor olma ihtimalime güvenerek ürünü kullandım. Böyle sakız gibi uzayan, kirpiklere yapış yapış his veren bir yapısı var maskaranın. Kullandığım zaman şüphelerimde haklı olduğumu gördüm. Ben daha az para vereyim derken cebimdeki paradan oldum. Bu yazıyı hazırladım ki; sizler alışverişlerinizde daha dikkatli davranın istedim. Neyse şimdi Gerçek ve Sahte Benefit They Are Real Maskara arasındaki farklara hep beraber bakalım;

  • İlk olarak ambalaj ve ağırlıktan başlamak istiyorum. Gerçek olan daha gri yansımalıyken(ALT), sahte olan daha pembe/şeftali bir yansımaya sahip. Gerçek olan daha ağırken, sahte olan çok daha hafif. Kalitesiz bir ambalaj izlenimi veriyor.

  • Gerçek olanın kapağını açtığımızda tüpün giriş kısmı siyahken sahte olanda ambalajın renginde yani gri.

  • Sahte olanın yapısı daha sakız gibi, akışkanken gerçek olanın daha tok bir yapısı var. Sahte olanın uygulama fırçası hafif eğik gördüğünüz üzere.
  • Koku olarak gerçek Benefit They Are Real Maskara da kimyasal ama belirgin bir koku yok. Sahte olanda tatlı bir koku var.

  • Benefit They Are Real Maskaranın alt ucunda üretim yeri, son kullanım tarihi, kodu vs bulunuyor. Sahte olanla gerçek olan arasında ki farkta bu şekilde.
Uygulama aşamasında ki farklara değinmeme gerek yok sanırım?(^.^)

''O markanın bu markanın sahtesi yok piyasada..' demeyin, araştırın ki benim gibi kandırılmayın. Hem sağlığınızdan hem paranızdan olursunuz. Umarım faydalı bir yazı olur. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın!









9 yorum :

  1. Geçmiş olsun canım farklar bariz belli, ancak bana göre aldığın satıcıyıda ifşa etmelisin.Keza instagram satıcılığı günümüzde oldukça yaygın halde ve sürekli alışveriş yapılıyor oralardan özellikle de bizim gibi bloggerlar..Senin yanılgına düşmesin alacak olan kişiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel bir hesaptı. Kendiside başka birisinden aldığını belirtince bende ona inanarak zan altında bırakmak istemedim kimseyi.

      Sil
  2. inanmıyorum ya, geçmiş olsun canım, bilgilendirici yazın ve uyarın için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım (: sağlık olsun. Gideceği varmış diyorum ben 😊

      Sil
  3. USA ve San Francisco yazmasini ardindan london yazmasi oldukca ilginc olmus :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde aldığım ürünleri kendim mağazasından aldığımdan sağını solunu incelemem ki. Bunuda incelememiştim bir tuhaflık sezene kadar :) ama dediğin gibi ayrıntılar önemli.

      Sil
  4. Kesinlikle paran geri ödenmeli. Hala nasıl cesaret edebiliyorlar şaka gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık benden çıkacağı varmış diyorum Mine'cim ^.^ Gerçeğini deneyebildiğim için mutluyum.

      Sil
  5. Bu bilgilendirici yazı için çok sağol canım. Dikkatli olmak gerekiyor işte. Geçmiş olsun

    YanıtlaSil