13 Mayıs 2017 Cumartesi

Real Techniques Makyaj Süngeri

Merhaba güzel blog ailem!
Bugün sizlere Anneler Günü İndirimi'nden almış olduğum ve daha önce bir adet kullanıp, fikir sahibi olduğum Real Techniques markasının süngerinden bahsedeceğim.



Real Techniques Miracle Complexion Sponge, yani Türkçesiyle;
Real Techniques markasının makyaj süngeri.



Marka kurucuları iki kız kardeş, kendilerinin bir youtube kanalı var. Fırçaları ilk çıkardıkları dönem çok hızlı popüler olduğunu hatırlıyorum. Her neyse... Real Techniques markasının birçok fırçası bende var. Starter eye yani başlangıç göz fırça setini ise oldukça seviyorum.  Konuyu dağıtmadan bu süngere geçelim!


Böyle tupturuncu canlı bir sünger çıkıyor ambalajdan. Beauty Blender'ları biliyorsanız Real Techniques Makyaj Süngeri kuru haliyle ondan biraz daha büyük gözüküyor ve daha tok.Süngeri musluk altında suda bekleterek ıslatıp, içine biraz su emmesini sağlıyoruz. Bir kaç su alımı ve sıkma işleminden sonra kullanıma hazır duruma geliyor.

 Real Techniques Makyaj Süngeri  ıslatıldığında  ebat olarak biraz büyüyor. Ama çok fazla değil. Bu sünger yardımıyla fondöteninizi, kapatıcınızı, likit formda allık ve kontur ürünlerinizi bununla birlikte transparan toz pudranızı uygulayabilirsiniz. Bu süngerlerin fırçalardan farkı ten ürünlerinin cildinize daha iyi oturmalarını sağlamaları. Daha doğala yakın ve homojen bitişler vermeleri sebebiyle günümüzde oldukça popüler.


Ve tabiii eski bir özellik ekleyecek olursak; Real Techniques Makyaj Süngeri fırçalara göre kullanacağınız kozmetik ürünlerinizi daha fazla emiyor. Yani bu demek oluyor ki, diyelim ki parmaklarınızla uygulama yaparken yarım pompa fondöten kullanıyorsunuz, sünger kullanmak isterseniz bu bir pompa olacak.  para biriktirerek aldığınız yada yüksek fiyatlı kategorisine giren ürünlerinizde kullanmak biraz üzücü olabilir. Ancak bu güzelliğinde bedeli sanırım bu!

Real Techniques Makyaj Süngeri ve diğer süngerlerin temizliğinde sıklıkla kalıp beyaz sabun önerisiyle karşılaşıyorum . Ben sabunla nedense temizlemeyi beceremiyorum. Bazen lekeler kalabiliyor, ve uzun zaman gitmiyorlar. Aynı zamanda sabunla temizlemek bir süre sonra süngerin katılaşması hatta bazen daha erken hamurlaşmasına sebebiyet veriyor gibi geliyor bana.

Size kendi temizleme yöntemim ile ilgili küçük bir sır vereyim;
Ortalama sıcaklıkta bir miktar su, Hindistan cevizi yağı ve bulaşık detarjanlarını karıştırıyorum. Fırça veya süngerlerimi bu suyun içinde yıkıyorum. İnanamayacağım kadar iyi bir performansı var. Bende instagramda yabancı bir bloggerın sanırım yaptığı kısa videosunda görmüştüm. Denedim ve bayıldım.



Real Techniques Makyaj Süngeri , Beauty Blender makyaj süngerlerine oranla bence daha dayanıklı ama bu dayanıklılık sadece dış görüntüden ibaret. 3 aydan fazla kullanamadım, bir zaman sonra ıslatıldığında aynı etkiyi  alamıyorsunuz. Daha sert oluyor en basitinden.

Real Techniques Makyaj Süngeri 'Anneler günü indirimi' nde 22tl ye düşmüştü. %40 indirimli fiyatıyla Gratis'ten aldık. Beauty Blender makyaj süngeri ise 38 tlydi.

***
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Güzel kalın!

4 yorum :

  1. Katılıyorum size ortalama 3 ay sonra yapısı hamurlaşıyor, ben eklips in süngerini buna göre daha çok sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en çok bb yi sevdim sanırım😻

      Sil
    2. Eklipsi nasıl sevdiniz anlamıyorum. RT sünger ondan çok daha yumuşak ve çok iyi dağıtıyor.

      Sil
    3. Rt de hamurlaşma süreci çok hızlı ve o evreye geçince performans çok düşüyor ne yazık ki, eklipste ise öyle olmadı ama rt ye göre daha tok bi sünger yapısı olduğu için daha sert gelir. Tabi ben 3 ü arasından beauty blender diyorum 😅

      Sil